Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania, la mare şi la munte, până în 9 iulie. Prognoza METEO pe două săptămâni. Temperaturi maxime şi precipitaţii

Publicat

lac muntiÎn următoarele două săptămâni, vremea va fi caniculară, cu variaţii de temperatură la începutul perioadei. Nu vom scăpa însă de furtuni. Vor fi averse şi descărcări electrice aproape în fiecare zi, în Transilvania, la munte, dar şi pe litoral, potrivit prognozei transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În Transilvania, vremea va rămâne călduroasă până la începutul lunii iulie, cu o medie a maximelor ce se va situa între 30 și 34 de grade și a minimelor între 13 și 16 grade. În următoarele patru zile vor fi variații ale temperaturilor în jurul normelor climatologice, apoi se va încălzi din nou, dar mediile valorilor termice nu vor mai trece de 28-29 de grade ziua și de 12 grade noaptea.

Intervale cu averse și descărcări electrice vor fi în aproape fiecare zi.

În Dobrogea şi pe Litoral, în primele 3 zile ale intervalului de prognoză nu vor fi variații importante ale temperaturii aerului, media maximelor va fi de 28 de grade, iar a minimelor de 19-20 de grade. Apoi, până la sfârșitul lunii, temperaturile vor crește. În intervalul 1 – 4 iulie se va răcori, astfel încât se vor atinge temperaturi maxime, în medie, de 28 de grade și minime de 17-18 grade. După data de 4 iulie temperaturile vor rămâne relativ constante.

Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai ridicată din data de 2 iulie.

La munte, în prima săptămână de prognoză vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 21 și 25 de grade și a minimelor între 11 și 15 grade. În cea de a doua săptămână valorile termice vor avea variații în jurul normelor climatologice, media maximelor va fi între 15 și 20 de grade, iar a minimelor între 7 și 11 grade.

Vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice în fiecare zi, dar pe arii mai extinse între 26 și 28 iunie și între 1 și 5 iulie.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax