Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare, până în 17 septembrie. Prognoza METEO pe două săptămâni. Temperaturi maxime şi precipitaţii

Publicat

munti 2 meteo Administraţia Naţională de Meteorologie prezintă prognoza de vreme pentru perioada 4 august – 17 septembrie, în regiuni din ţară. În Transilvania, prima săptămână a intervalului va marca o creştere treptată a temperaturilor, care vor atinge 28 – 29 de grade, în medie, în jurul datei de 11 septembrie. În cea de-a doua săptămână vremea se va răcori de la o zi la alta, astfel încât, între 15 şi 17 septembrie, maximele termice vor fi de 21 – 22 de grade, apropiate de normele climatologice ale perioadei respective.

În Transilvania, în prima săptămână a intervalului de prognoză regimul termic diurn va marca o creştere treptată, iar temperaturile maxime, de aproximativ 18 grade la început, vor atinge 28 – 29 de grade, în medie, în jurul datei de 11 septembrie. În a doua săptămână vremea se va răcori de la o zi la alta, astfel încât, între 15 şi 17 septembrie, maximele termice vor fi de 21 – 22 de grade, apropiate de normele climatologice ale perioadei respective. Media regională a temperaturilor nocturne se va situa între 8 şi 12 grade, cu cele mai răcoroase nopţi în jurul datelor de 5 şi 18 septembrie şi cele mai calde pe 11 – 12 septembrie.

Probabilitatea pentru ploi locale se va menţine ridicată pe aproape întreg parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză, însă acestea vor fi în general slabe cantitativ.

În Dobrogea și pe litoral, până în data de 6 septembrie, valorile medii diurne vor varia ușor între 26 și 24 de grade, apoi variațiile de la o zi la alta nu vor fi semnificative, acestea situându-se în jurul a 25 de grade. Ulterior, vremea va întra într-un proces de încălzire urmând astfel ca valorile medii ale temperaturii maxime să se situeze în jurul a 27 de grade în data de 12 septembrie. Începând însă cu data de 13 septembrie, temperaturile medii diurne vor scădea de la o zi la alta. În intervalul 4- 7 septembrie valorile medii nocturne vor scădea spre 14 grade. Apoi, temperaturile minime vor crește treptat spre 18 grade, în data de 12 septembrie. În intervalul 13 -17 septembrie vremea se va răcori din nou.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi relativ redusă.

La munte, în intervalul 4 -12 septembrie temperaturile diurne vor crește de la o zi la alta, spre valori de 18 grade. Ulterior vremea va intra într-un proces de răcire, de la medii în jur de 17 grade în 12 septembrie, spre valori de 12 – 13 grade la sfârșitul celei de-a doua săptămâni. La începutul intervalului, minimele vor scădea spre 4 grade, apoi vor crește ușor de la o zi la alta spre valori de 9 – 10 grade, în zilele de 11 și 12 septembrie. În perioada 13-17 septembrie temperaturile minime vor scădea din nou.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax