Contacteaza-ne si pe

ACTUALITATE

Vremea în Transilvania, la munte şi la mare, până în 30 iulie. Prognoza METEO pe două săptămâni. Când mai cresc temperaturile

avatar

Publicat

în

munti 2Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 17-30 iulie, în diferite regiuni ale ţării. Vremea se încălzeşte treptat, din această săptămână.

În Transilvania, pe parcursul primei săptămâni, vremea se va încălzi treptat, devenind călduroasă în a doua parte a ei, când media temperaturii maxime va fi de 32-33 de grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de 15 grade.

În intervalul 24-30 iulie, regimul termic nu va avea variații semnificative, vremea urmând să se mențină călduroasă, în medie cu maxime de 30-31 de grade și minime de 14-15 grade.

În unele zile ale celei de-a doua săptămâni vor fi posibile ploi de scurtă durată și în general slabe cantitativ, cu probabilitate ceva mai ridicată de apariție în intervalul 25-26 iulie.

În Dobrogea şi pe litoral, vremea va intra într-un proces de încălzire, ce se va menține până către finalul primei săptămânii, când media temperaturilor maxime va ajunge la 31-32 de grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de 20 de grade.

În intervalul 24-30 iulie, regimul termic nu va avea variații semnificative, vremea urmând să se mențină călduroasă, cu maxime de 30-31 de grade și minime de 20 de grade.

Ploi de scurtă durată vor mai fi posibile la începutul intervalului și după data de 28 iulie.

La munte, la începutul primei săptămâni vremea va fi răcoroasă, mai ales în timpul dimineților, când media valorilor minime va fi de 6-8 grade, iar a celor maxime nu va depăși 16-18 grade. Ulterior procesul de încălzire se va remarca și în această regiune, astfel încât în jurul datei de 23 iulie se va ajunge la maxime, în medie de 24 de grade și minime în jur de 14 grade.

În a doua săptămână, pe fondul accentuării instabilității atmosferice, se preconizează o scădere ușoară a valorilor termice, spre o medie a maximelor de 20 de grade și minime în jur de 12 grade.

Până spre 23 iulie, ploile se vor semnala doar cu totul izolat în timpul după-amiezelor. Va fi ridicată probabilitatea pentru averse care local pot fi torențiale în săptămâna 24-29 iulie, cantitățile mai însemnate fiind estimate pe 25-26 iulie și în ultimele zile ale acestei perioade.

sursa: meteoromania.ro

foto: Ionuţ Văidean

ACTUALITATE

AEP invită societatea civilă să se implice în realizarea unei monografii a alegerilor din anul 1919

avatar

Publicat

în

Autoritatea Electorală Permanentă invită societatea civilă să se implice în realizarea unei monografii a alegerilor din anul 1919 pentru primul Parlament al României Mari. AEP îşi propune să marcheze Centenarul Marii Uniri printr-un demers colectiv de reconstituire a unui moment de referință pentru istorie.

Pentru a reda imaginea completă a configurației primului legislativ ales după înfăptuirea Marii Uniri este nevoie, pe lângă referințe istorice specifice, și de date referitoare la fiecare deputat și senator. În acest sens, este utilă orice informație validă care poate completa fișa biografică a fiecărui parlamentar (fotografii, nume și prenume, studii, carieră profesională și politică, stare civilă, ideologie, surse bibliografice etc). Multe astfel de informații pot fi găsite în presa vremii, locală și centrală, în arhivele publice locale, în arhivele personale sau în memoria urmașilor.

AEP mai precizează, într-un comunicat, că accesul personalului AEP la aceste surse este limitat, astfel că îi invită pe toți cei care dețin informații despre oricare dintre parlamentarii aleși în anul 1919 să le transmită Autorității Electorale Permanente la adresa de e-mail centenar.alegeri@roaep.ro

Aportul cetățenilor la realizarea acestei monografii în format print și electronic va fi recompensat cu menționarea numelor acestora în caseta colectivului redacțional și în publicarea lor pe pagina oficială de Internet a AEP.

Lista deputaților și senatorilor din primul Parlament al României Mari este publicată pe site-ul www.roaep.ro la rubrica „Centenar alegeri” și poate fi consultată accesând linkul http://www.roaep.ro/prezentare/centenar-alegeri/

Citește mai departe

ACTUALITATE

ITM Alba: Firmă de prelucrare a lemnului din Vadu Moților, amendată pentru munca „la negru”

avatar

Publicat

în

O firmă de prelucrare a lemnului din Vadu Moților a fost sancționată de inspectorii ITM Alba, pentru munca „la negru”. În urma controalelor, inspectorii au descoperit o persoană primită la muncă fără forme legale de angajare. Într-o săptămână, în județul Alba au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 23.000 de lei, pentru nereguli descoperite în domeniul relațiilor de muncă.

În perioada 16 – 20 octombrie, în domeniul relaţiilor de muncă au fost controlaţi 40 de agenţi economici, cu un număr total de 558 de salariaţi. Au fost constatate 67 de nereguli. De asemenea, a fost aplicată o amendă în valoarea de 20.000 de lei pentru munca “la negru” și 28 de avertismente.

Entitatea sancţionată pentru muncă la negru este:

 • SC Flandra Forest SRL, Vadu Moților, prelucrarea lemnului

Principalele deficienţe stabilite în controale:

 • primirea în lucru a salariaţilor fără întocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă;
 • netransmiterea in termenul legal in registrul general de evidenta al salariatilor, a elementelor referitoare la incadrarea in munca a salariatilor;
 • neplata orelor suplimentare;
 • neacordarea repausului saptamanal;
 • neconducerea corecta a evidenţei timpului lucrat ;
 • contractele individuale de muncă nu au fost completate cu clauze referitoare la criteriile de evaluare a activităţii profesionale a salariaţilor aplicabile la nivelul angajatorului;
 • primirea la muncă a persoanelor s-a realizat în absenţa certificatului medical (fişa de aptitudine);
 • regulamentul intern nu conţine dispoziţii referitoare la criteriile şi procedurile de evaluare profesională a salariaţilor;
 • registrul general de evidenţă al salariaţilor în format electronic nu se păstrează la sediul societăţii;
 • neprezentarea la ITM Alba cu documentele solicitate in vederea finalizarii controlului.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost controlate 31 de unităţi. Au fost aplicate șapte avertismente și o amendă în valoare de 3.500 de lei.

Principalele deficienţe stabilite în controale :

 • lipsa fișelor de aptitudini eliberate în urma examinării medicale la angajare și/sau periodică a lucrătorilor.
 • lipsa evaluării riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională pentru activitățile desfășurate
 • lipsa autorizării inițiale și a verificărilor periodice a echipamentelor tehnice supuse reglementărilor ISCIR
 • lipsa instruirii periodice a lucrătorilor
 • organizarea necorespunzătoare a activității de nivelul unităților, conform noilor reglementări din HG 955/2010 securitatea muncii
 • lipsa instrucțiunilor proprii de securitatea muncii pentru activitățile desfășurate
 • desfășurarea activității fără efectuarea examenului medical la angajare și/sau periodic a lucrătorilor
Citește mai departe

ACTUALITATE

ANPC a amendat 15 bănci cu peste 500.000 de lei pentru publicitate înşelătoare

avatar

Publicat

în

ANPC a amendat 15 bănci cu sume totalizând peste 500.000 de lei pentru practici comerciale incorecte în ceea ce privește activitățile de publicitate, solicitându-le totodată să înceteze aceste practici, să corecteze contractele deja încheiate, să restuie sumele încasate fără temei legal și să își suspende campaniile publicitare pentru a intra în legalitate, scrie News.ro.

Controlul la cele 15 bănci a fost făcut în perioada 28 august – 6 octombrie și a vizat respectarea prevederilor legale privind modalitățile sau mijloacele de desfășurare a activităților de publicitate.

Cele 15 bănci sunt Raiffeisen Bank, Piraeus Bank, BCR, Bancpost, Unicredit, Credit Europe, CEC Bank, OTP Bank, BRD, Garanti Bank, Alpha Bank, ING, Libra Internet Bank, Banca Transilvania si Leumi Bank.

sursa: hotnews.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ministerul Sănătății: Medicii rezidenți vor încasa bursele de rezidențiat până în martie 2018

avatar

Publicat

în

Începând de anul viitor, medicii rezidenți vor beneficia de creșteri salariale semnificative și vor încasa bursele de rezidențiat, până la intrarea în vigoare a creșterilor salariale, a transmis Ministerul Sănătății, într-un comunicat.

Astfel, medicii rezidenți, medicii dentiști rezidenți și farmaciștii rezidenți vor încasa bursa de rezidențiat până la data de 1 martie 2018, atunci când vor beneficia de salariul de bază reglementat la nivelul anului 2022, conform prevederilor Ordonanței nr.1/2017. 

“Începând cu martie 2018, salariile de bază ale medicilor rezidenți vor crește semnificativ, între 151% și 287%, în funcție de specialitate și anul de pregătire”, a declarat ministrul Sănătății, prof.dr. Florian BODOG.

De exemplu, un medic rezident de anul I, care în prezent are un salariu brut de 1.985 lei, va avea un salariu brut de 5.700 lei, creșterea fiind de 287%. Salariul unui medic rezident anul VI va ajunge la cuantumul de 7.900 lei de la 3.262 cât este în prezent, cu o creștere de 242%. Medicii rezidenți de anul II vor beneficia de un salariu brut de 6.100 lei după ce anul acesta au beneficiat de 2.361 lei/brut, iar cei de anul III vor încasa 6700 lei brut cu 254% mai mult ca în acest an.

Reprezentanții ministerului transmis că la salariul brut medicii rezidenți pot obține venituri și din gărzile efectuate. Conform Ordonanței nr. 18/2009, medicii rezidenți pot fi incluși, la cerere, în linia de gardă (cu excepția liniei I de gardă)  în specialitatea în care își efectuează rezidențiatul.

Tot, începând cu anul 2018, medicii rezidenți vor beneficia de norma de hrană, care înlocuiește tichetele de masă, conform legislației în vigoare, în cuantum de 2 salarii minime brute pe an.

sursa: ms.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Cum arăta Sebeşul, imediat după Revoluţie. Atmosfera din oraş, acum 27 de ani

avatar

Publicat

în

Imagini rare, cu oraşul Sebeş, acum 27 de ani. Un video realizat de un turist francez dezvăluie viaţa locuitorilor, locuri publice şi atmosfera anilor `90, după Revoluţie. Piaţa din oraş, un târg de distracţii cu ”ringhişpil”, o căruţă şi un localnic cu desagă, cafe-bar Orient sau restaurantul Leul de Aur, o motocicletă cu ataş sau binecunoscutele Dacia 1300 sau 1310 sunt ingredientele care recompun atmosfera din perioada 1991-1992.

Turistul a surprins şi imagini cu oameni aşteptând la coadă sau blocuri şi alte clădiri în construcţie, dar şi biserici-monument istoric sau oameni care trec pe stradă, în centrul oraşului.

Cei care au prins acele vremuri au ocazia să-şi aducă aminte de perioada respectivă, iar cei mai tineri, să vadă cum aratau locurile.

Filmul a fost publicat de Edi Schneider.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Noi veşti pentru bugetari. Ce s-ar putea schimba, după legea salarizării

avatar

Publicat

în

Registrul general de evidență a salariaților (supranumit Revisal în spațiul public), împărțit în Registrul public (pentru persoanele plătite din fonduri publice) și Registrul privat (pentru salariații din mediul privat) ar urma să revină la formula iniţială, de registru unic. Măsura este pregătită în contextul schimbării legislației salarizării bugetare.

Proiectul de hotărâre a Guvernului privind registrul general de evidență a salariaților a fost publicat joi, în dezbatere publică, pe site-ul Ministerului Muncii.

Documentul inițiat de autorități are drept scop revenirea la existența unui Revisal unic pentru salariați, așa cum se întâmpla până în noiembrie 2016.

Atunci, în ideea de a avea o imagine de ansamblu asupra tuturor bugetarilor plătiți din fonduri publice, pentru stabilirea unei noi legi a salarizării unitare, Guvernul a împărțit Revisal în Registrul public și Registrul privat.

În momentul de față, pentru salariații din mediul privat (angajați cu contract individual de muncă), angajatorii folosesc Registrul privat, iar pentru persoanele plătite din fonduri publice (care exercită o funcție în baza unui contract individual de muncă, a unui act administrativ de numire ori a unui alt fel de act emis în baza legii), instituțiile și autoritățile folosesc Registrul public.

Revenirea la un Revisal unic ar însemna că în acesta se vor transmite strict raporturile de muncă ce au la bază un contract individual de muncă, indiferent că angajatorul este din mediul public sau din cel privat. Cu alte cuvinte, se va reveni la situația anterioară.

Vechea lege a salarizării bugetare stabilea obligația de a avea un Registru public. Astfel, din moment ce deja avem o nouă lege a salarizării bugetare, reprezentanții Ministerului Muncii spun că scopul Registrului public a fost atins și acum nu prea mai este necesar.

surse: avocatnet.ro, realitatea.net

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vine vremea rea, cu pericole de accidente! Recomandările polițiștilor rutieri, pentru șoferi

avatar

Publicat

în

Numărul accidentelor crește în perioadele de vreme rea, ploi, ceață și polei, arată statisticile realizate de Ministerul de Interne, în ultimii ani. Poliţia Română vă recomandă să vă planificaţi din timp călătoriile, să vă interesaţi de condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeţi şi să adaptaţi viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

”Chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare” se arată într-un comunicat al IGPR.

De asemenea, polițiștii rutieri vă recomandă să evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

”Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante” se mai precizează în comunicat.

În plus, poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra necesităţii respectării indicaţiilor agenţilor de circulaţie, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum.

Foto: arhivă

Sursă: politiaromana.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MIERCURI: Ziua Armatei la Alba Iulia și Sebeș. Ceremonial militar și expoziție de tehnică

avatar

Publicat

în

Miercuri, 25 octombrie, este sărbătorită Ziua Armatei României. Cu această ocazie, Instituţia Prefectului, oficialităţile judeţene şi locale participă la ceremonial organizat la Cimitirul Eroilor.

Festivităţile cuprind, începând cu ora 10.00, ceremonial militar, intonarea Imnului Naţional, o slujbă de pomenire şi depuneri de coroane de flori în memoria celor căzuţi pe câmpurile de luptă.

Pe data de 25 octombrie este celebrată ziua celor care au ales să slujească țara și să îmbrace uniforma militară. De asemenea, este și ziua în care pentru eroii neamului românesc, care au luptat pe front și au căzut la datorie se oficiază o slujbă religioasă pentru pomenirea lor.

Cu această ocazie, va fi arborat Drapelul național la sediile instituțiilor militare, se va ridica Marele Pavoaz la bordul navelor militare maritime și fluviale și vor fi organizate ceremonii militare și activități comemorative în toate garnizoanele din țară, în teatrele de operații și în țările în care România are acreditați atașați ai Apărării.

Ziua Armatei la Garnizoana din Sebeș: militari cu experiență în misiuni internaționale, în fața elevilor

Pentru aniversarea „Zilei Armatei României’”, unităţile militare din garnizoana Sebeş, sub conducerea comandantului acesteia, locotenent- colonel Dănuț Hodor, vor desfăşura o serie de activităţi specifice, a transmis ofițerul de relații publice al unității, maiorul George Zamă. Astfel, în data de 24 octombrie între orele 12.00-14.00, în cadrul proiectului „Ziua Armatei României în şcoli”, la Colegiul Naţional „Lucian Blaga” din Sebeş o echipă de militari din garnizoană va prezenta importanţa Zilei de 25 Octombrie. Militari participanţi în teatre de operaţii vor prezenta tipurile de misiuni internaţionale executate de militarii români, programul de instruire înainte de plecarea în misiune, riscuri şi ameninţări și beneficiile pentru cariera personală.
În data de 25 octombrie, începând cu ora 10.00, va avea loc ceremonialul militar şi religios la Cimitirul Eroilor din municipiul Sebeş.

Tot în 25 octombrie, între orele 12.00-16.00 , în faţa Centrului Cultural „Lucian Blaga” din Sebeş va putea fi admirată o expoziţie de tehnică şi echipamente militare.

Însemnătatea zilei

Armata României este instituția executivă în care românii au cea mai mare încredere, conform unui sondaj INSCOP.

Ziua Armatei României a fost instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959. 25 octombrie 1944 semnifică data eliberării totale a teritoriului național de sub ocupație hortysto-fascistă. Ultimele orașe eliberate au fost Satu Mare și Carei.

Eliberarea întregului teritoriu național s-a obținut prin lupta eroică a peste 525.000 de militari angajați nemijlocit în luptă, între 23 august și 25 octombrie 1944. Dintre aceștia au fost uciși sau răniți circa 58.000. Pierderile provocate inamicului s-au ridicat la 89.934 militari, dintre care 76.275 prizonieri.

Eliberarea părții de nord-est a Transilvaniei nu a însemnat și încetarea luptelor duse de Armata României, care a continuat războiul antifascist alături de puterile Națiunilor Unite pentru eliberarea Ungariei, Cehoslovaciei și Austriei, până la victoria finală. ”Ajunse la frontieră din 1940, diviziile noastre — menționa comunicatul Marelui Stat Major din 25 octombrie 1944 — sunt gata de un nou efort și de noi lupte alături de marii noștri aliați, până la înfrângerea totală a forțelor germano-maghiare”.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cum poţi deveni poliţist. Ce spun elevii şcolilor de agenţi. Înscrieri, până în 5 decembrie

avatar

Publicat

în

Experienţele şi opiniile unora dintre cei care urmează cursurile şcolilor de agenţi de poliţie sunt mediatizate de Poliţia Română, printr-un video de promovare a admiterii la aceste unităţi, organizată în premieră, într-o sesiune la începutul anului 2018. Înscrierile se fac până în 5 decembrie şi sunt disponibile 1.600 de locuri pentru viitori poliţişti.

În perioada 13 – 21 ianuarie 2018, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina și Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca vor organiza concurs de admitere pentru o nouă promoție de elevi. Durata studiilor la cele 2 școli de agenți de poliție este de 1 an.

“Dacă întotdeauna ți-ai dorit să fii polițist, dar până acum ți s-a părut că e prea complicat sau nu-ți este accesibil, acum e șansa ta! Școlile de agenți de poliție îți oferă posibilitatea de a face parte din echipa noastră, a polițiștilor. Grăbește-te, te poți înscrie până pe 5 decembrie!”, transmite Poliţia Română.

Sunt disponibile 1.300 de locuri (dintre care 16 locuri speciale pentru rromi și 10 pentru minorități) la școala din Câmpina și 300 de locuri (dintre care 6 sunt locuri speciale pentru rromi și 3 pentru minorități), la școala din Cluj-Napoca.

Până pe 5 decembrie, toți cei interesați se pot la sediul inspectoratelor de poliție județene sau la Poliția Capitalei, în funcție de reședința sau domiciliul fiecăruia.

AICI, integral, condiţii şi acte necesare.

“Mulți sunt atrași de meseria de polițist. Unii pentru că simt nevoia de a ,,face dreptate” sau pentru a apăra alți oameni,  alții pentru că simt nevoia să-și disciplineze viața și caută o stabilitate și responsabilizare”, mai transmit reprezentanţii Poliţiei Române.

Ultima sesiune de admitere la școlile de agenți de poliție a avut loc în luna septembrie a acestui an. Probele de concurs au fost: proba medicală, proba fizică și testul scris (gramatică limba română și  limba străină). Ultimele medii de admitere au fost 67 puncte din 100, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr”, din Câmpina și 77 puncte din 100,la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.

Probele pentru sesiunea 2018, tematica și bibliografia vor fi afișate în cel mai scurt timp, atât pe site, cât și pe pagina de Facebook a Poliției Române.

Vezi ADMITERE la şcolile de agenți și subofițeri, în ianuarie 2018, pentru 2.880 de locuri. Condiţii pentru reducerea deficitului de personal MAI

 

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

LOTERIA bonurilor fiscale. Rezultatele extragerii din 22 octombrie. Care sunt bonurile câştigătoare

avatar

Publicat

în

Bonurile fiscale în valoare de 569 lei, din data de 15 septembrie, sunt câştigătoare, după extragerea Loteriei fiscale organizate duminică, 22 octombrie.

Fondul de premiere este de 1 milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii.

Cererile de revendicare pot fi depuse începând cu prima zi după efectuarea extragerii, timp de 30 de zile. Posesorii bonurilor câștigătoare trebuie să depună bonurile fiscale (în original), copia actului de identitate și o cerere, la orice administrație fiscală din structura ANAF.

Un bon fiscal este considerat câștigător doar dacă îndeplinește cumulativ condițiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul și seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data și ora emiterii precum și numărul de ordine). Fiecare unitate teritorială ANAF, la care se depun bonurile fiscale câștigătoare în prima etapă de selecție, va elibera o copie a acestora cu mențiunea „conform cu originalul”, pe care va fi scris numărul unic de înregistrare. Pentru asigurarea transparenței, lista cu numerele unice de înregistrare ale cererilor de revendicare va fi publicată pe site-urile MFP și ANAF.

În situația în care, după finalizarea perioadei de depunere a cererilor de revendicare, lista cuprinde cel mult 100 de cereri, premiul de 1 milion de lei este împărțit persoanelor care le-au depus, după verificarea autenticității bonurilor câștigătoare. Dacă în urma centralizării se constată depășirea numărului maxim de 100 de cereri de revendicare, va fi organizată a doua extragere în vederea determinării a 100 de câștigători.

În cazul realizării celei de-a doua etape de selecție, va fi extras un număr din lista numerelor unice de înregistrare acordate bonurilor pentru care au fost revendicate premii. Numărul extras în cadrul acestei trageri va fi primul câștigător. Pentru desemnarea celui de-al doilea, se aplică crescător la primul număr extras un pas care are valoarea egală cu ziua emiterii bonului fiscal câștigător. Pentru aflarea celorlalți câștigători, pasul se adună succesiv la numărul desemnat anterior ca fiind câștigător.

Dacă se depășește numărul unic maxim atribuit bonurilor fiscale din listă, următorul număr câștigător este dat de diferența dintre suma determinată prin aplicarea pasului la baza de referință și numărul unic maxim atribuit. Se continuă aplicarea pasului până la stabilirea numărului maxim de premii prevăzut de lege, respectiv 100. În procesul de aplicare a pasului, numerele câștigătoare sunt eliminate din listă.

După stabilirea celor 100 de bonuri fiscale câștigătoare, acestea vor fi centralizate și transmise în termen de două zile către ANAF în vederea încărcării rezultatelor în „Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale”, respectiv pentru verificarea autenticității bonurilor fiscale câștigătoare de către Direcția Generală Antifraudă Fiscală.

 

Citește mai departe

Copyright © 2017 Alba24.ro powered by Independent Media & More