Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare până în 9 august. PROGNOZA meteo pe două săptămâni. Temperaturi maxime de 34 de grade Celsius

Publicat

vreme frumoasa În următoarea perioadă vremea va continua să fie una caniculară, însă episoadele cu precipitații pe arii extinse vor fi semnalate în intervalul 28 – 30 iulie, respectiv în zilele de 4 și 5 august, reiese din prognoza publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 27 iulie – 9 august.

În Transilvania, vremea va fi, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă a anului, izolat caniculară după-amiaza, în special în partea de sud-vest a regiunii și mai ales în jurul datei de 29 iulie și în intervalul 2 — 4 august, când media valorilor termice diurne va fi de 32-34 de grade. Media temperaturilor minime se va situa între 13 și 16 grade, cu cele mai ridicate valori între 3 și 6 august. Vor fi averse pe arii extinse în zilele de 27, 30 și 31 iulie, precum și în jurul datei de 4 august, când aceste pot fi mai însemnate cantitativ.

La munte, vremea se va menține caldă în cea mai mare parte a intervalului de referință, fiind estimate valori maxime, în medie, între 21 și 23 de grade în prima săptămână de prognoză. În a doua săptămână regimul termic diurn se va menține constant și se va caracteriza prin temperaturi ce se vor situa, în medie, în jurul valorii de 24 de grade. În cursul nopților, temperatura aerului va avea valori medii cuprinse între 11 și 13 grade până la sfârșitul lunii iulie, iar în prima decadă din august vor fi minime nocturne de aproximativ 14 grade, în medie. Se vor semnala averse pe arii mai extinse pe 26, 27, 30 și 31 iulie, iar în a doua săptămână de prognoză în fiecare zi sunt posibile ploi de scurtă durată, dar numai pe arii restrânse și în general slabe cantitativ.

În cea mai mare parte a intervalului, în Dobrogea și la mare, până spre sfârșitul lunii iulie vremea va fi călduroasă, izolat caniculară, mai ales în vestul regiunii, cu temperaturi maxime ce se vor situa, în medie, între 32 și 34 de grade. Pe 1 august va avea loc o ușoară scădere a regimului termic, iar media maximelor diurne va fi de aproximativ 30 de grade, apoi va crește din nou, iar în intervalul 3 — 9 august va fi de 31-32 de grade. Pe parcursul nopților temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade Celsius, iar la începutul intervalului media minimelor nocturne nu va scădea sub 22 de grade. Probabilitatea pentru averse va fi extrem de redusă pe tot parcursul intervalului de prognoză.

Estimările meteo sunt realizate de către ANM pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax