Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania, la munte şi pe litoral, până în 2 iulie. Prognoza METEO pe două săptămâni. Temperaturi maxime şi precipitaţii

Publicat

meteo vremea nori soare 2 În următoarele două săptămâni, vremea va fi caldă, cu medii ale temperaturilor maxime de 29 – 30 grade Celsius, în Transilvania. În intervalele 21 – 22 iunie și 28 iunie – 2 iulie va fi ridicată probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și local cantități de apă mai însemnate.

În Transilvania, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel încât pe 21 iunie media regională a maximelor se va situa în jurul valorii de 29 de grade. În 22 iunie se va produce o ușoară răcorire, însă, spre finalul primei săptămâni, vremea va deveni călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de 29 – 30 de grade. În prima parte a celei de-a doua săptămâni nu se vor înregistra variații semnificative ale regimului termic diurn, iar ulterior media maximelor va coborî spre 25 – 26 de grade. Pe parcursul celor două săptămâni, media temperaturilor minime va fi de 10 – 12 grade, chiar mai ridicată în intervalul 24-28 iunie, spre 14 – 16 grade.

În intervalele 21 – 22 iunie și 28 iunie – 2 iulie va fi ridicată probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și local cantități de apă mai însemnate.

În Dobrogea și pe litoral vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel încât pe 21 iunie media regională a maximelor se va situa în jurul valorii de 30 de grade. În 22 iunie se va produce o ușoară răcorire, însă ulterior, până spre finalul primei săptămâni, vremea va deveni călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de 29 – 30 de grade. În a doua săptămână de prognoză nu se vor înregistra variații semnificative ale regimului termic, media maximelor urmând a fi de
27 – 28 de grade. Media temperaturilor minime din acest interval va fi de 17 – 18 grade, cu valori mai ridicate în perioada 24-26 iunie, spre 19 – 20 de grade.

Aversele locale, în general slabe cantitativ, au probabilitate mai mare de apariție în intervalele 20-23 iunie și 28 iunie – 2 iulie.

La munte, vremea se va încălzi, de la o medie a temperaturilor maxime în jur de 16 grade, până spre 22 de grade în intervalul 24 – 28 iunie. În 22 iunie, pe fondul instabilității atmosferice mai accentuate, se va produce o ușoară scădere de temperatură. În același sens vor evolua și temperaturile minime, cele mai ridicate valori urmând să atingă o medie de 12 – 13 grade. Spre sfârșitul celor două săptămâni de prognoză vremea se va răci ușor, până spre o medie a maximelor în jur de 17 grade și a minimelor de 8 – 10 grade.

Probabilitatea de apariție a averselor, descărcărilor electrice și cantităților de apă local mai însemnate va fi mai ridicată în intervalele 21 – 24 iunie și 27 iunie – 2 iulie.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax