Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania, la munte şi pe litoral, până în 3 iulie. PROGNOZA meteo pe două săptămâni. Peste 30 de grade şi ploi scurte

Publicat

maci 2 Administraţia Naţională de Meteorologie prezintă prognoza de vreme pentru intervalul 20 iunie – 3 iulie, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea va fi călduroasă, cu o ușoară scădere a temperaturilor în cea de-a doua săptămână de prognoză. Sunt așteptate ploi de scurtă durată, pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în zilele de 26 și 27 iunie.

În Transilvania, prima săptămână a intervalului de prognoză se va caracteriza printr-o vreme călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de aproximativ 32 de grade, iar la începutul celei de-a doua săptămâni regimul termic va marca o ușoară scădere, astfel încât media maximelor în intervalul 27 iunie – 3 iulie va fi de 28 de grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție similară, fiind mai ridicate în prima săptămână, la o medie de 17 grade, pentru ca în a doua săptămână să scadă spre o medie regională de 15 grade.

Ploi de scurtă durată se vor semnala pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în zilele de 26 și 27 iunie.

La munte, valorile termice se vor menține mult mai ridicate decât cele obișnuite în această perioadă, pe tot parcursul intervalului de prognoză. Mediile maximelor diurne se vor încadra între 19 și 23 de grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între 11 și 14 grade, cele mai ridicate temperaturi urmând a se înregistra în intervalul 20 – 26 iunie.

Aversele vor aparea în fiecare zi, dar pe arii mai extinse după data de 23 iunie, când, izolat, vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

În Dobrogea și pe litoral, în următoarele două săptămâni de prognoză, regimul termic nu va suferi modificări semnificative. Acesta va caracteriza o vreme călduroasă, cu temperaturi medii diurne ce vor depăși 30 de grade până în data de 27 iunie, apoi se vor situa în jurul valorii de 29 de grade. Valorile mimine vor fi caracteristice unor nopți tropicale, depășind 20 de grade în cea mai mare parte a intervalului.

Probabilitatea de apariție a ploilor slabe, de scurtă durată, va fi redusă și, doar în 26 iunie și 2 iulie, acestea își mai pot face apariția sporadic.

sursa: meteoromania.ro

foto: Ionuţ Văidean

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax