Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte, de Florii şi Paşti 2017. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

Vremea se răceşte în această săptămână. În Transilvania, cel mai frig va fi în perioada 6-7 aprilie, iar de duminică, 9 aprilie, se mai încălzeşte. Sunt posibile ploi, chiar lapoviţă şi ninsori la munte, de joi. Vremea de Florii și de Paști – nu se anunţă precipitaţii.

În Transilvania, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, valorile de temperatură, mai ales cele diurne, vor scădea semnificativ față de cele înregistrate la debutul lunii aprilie. Prin urmare, vor fi maxime cuprinse într-un ecart mediu de 10 la 16 grade și minime de 0-7 grade, cu cele mai scăzute valori în perioada 6-7 aprilie, când vor caracteriza o vreme mai rece decât ar fi normal.

Apoi, din data de 9 aprilie, vremea se va încălzi din nou, fiind de așteptat valori diurne de 14-20 de grade și nocturne de 2-7 grade, mediat pe regiune.

Probabilitatea de apariție a ploilor, local moderate cantitativ, va fi mai ridicată în perioada 5-7 aprilie și 12-14 aprilie. În schimb, condițiile cele mai reduse de ploaie vor fi în zilele de sfârșit de săptămână (8-9, respectiv 15-16 aprilie).

La munte, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, scăderea de temperatură față de valorile înregistrate la debutul lunii aprilie va fi semnificativă, astfel că vremea va deveni chiar rece pentru această perioadă din an, în special în perioada 6-7 aprilie. Astfel, se vor înregistra valori maxime de 2 la 8 grade, în medie. Minimele nocturne vor deveni negative în toată zona montană la mijlocul săptămânii.

Apoi, începând din 9 aprilie, vremea se va încălzi din nou, iar valorile termice, de 4-10 grade ziua și 0-5 grade noaptea, se vor situa în general peste cele climatologic specifice perioadei.

Probabilitatea pentru precipitații, în general moderate cantitativ, va fi relativ ridicată pe parcursul intervalului de referință, în mod deosebit în 4-5 aprilie când vor predomina ploile, dar și 6-7 aprilie când vor fi mai ales lapovițe și ninsori.

În schimb, sfârșitul primei săptămâni, dar și al celei de-a doua, vor fi intervalele cu cele mai reduse condiții de ploaie.

sursa: metoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax