Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 12 noiembrie. Prognoza METEO pe două săptămâni

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme în regiuni din ţară, pentru perioada 30 octombrie – 12 noiembrie. În Transilvania, prima săptămână va debuta cu o vreme rece pentru această perioadă. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în 3 noiembrie și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

În Transilvania, prima săptămână va debuta cu o vreme rece pentru această perioadă – media regională a valorilor maxime fiind de 5 – 7 grade, iar a celor minime de -4 – 0 grade, cea mai rece dimineață fiind pe 1 noiembrie. În intervalul 2 – 6 noiembrie, mediile termice diurne urmează să crească spre 12 – 13 grade, iar minimele nocturne se vor situa între 2 și 4 grade. Ulterior acestei încălziri vremea se va răci treptat, astfel încât spre sfârșitul celei de-a doua săptămîni sunt posibile medii ale maximelor termice de 9 grade și minime de 0 – 2 grade, valori apropiate de mediile multianuale pentru a doua decadă a lunii noiembrie.

Trecător vor fi ploi slabe și local lapoviță, pe 30 octombrie. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în 3 noiembrie și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.

La munte, în intervalul 30 octombrie – 2 noiembrie vremea va fi rece. Media temperaturilor minime va scădea spre -8 … -9 grade, iar maximele termice se vor menține preponderent negative, cu o medie de -4 … -1 grad. Ulterior, încălzirea vremii va aduce regimul termic în jurul celui normal, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 4 … 6 grade și minime termice ce se vor încadra, în medie, între -2 și 1 grad.

În primele două zile local și temporar va ninge în cea mai mare parte a zonei. Ulterior probabilitatea pentru precipitații mixte va fi mai ridicată în jurul datei de 3 noiembrie și după data de 6 noiembrie.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax