Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 15 mai. PROGNOZA meteo pe două săptămâni. Temperaturi maxime şi precipitaţii

Publicat

primavara ploi

ploaie primavara pomiAdministraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru intervalul 2 – 15 mai, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea se menține capricioasă, fiind așteptate ploi cu caracter local și temporar. În prima săptămână, temperaturile maxime se vor situa, în general, sub normele climatologice, urmând ca valorile să crească în cea de-a doua parte a intervalului, la maxime de 20 – 21 grade Celsius.

La munte, în cea de-a doua săptămână, valorile termice vor ajunge la maxime medii de 12 grade Celsius.

În Transilvania, în prima săptămână temperaturile maxime se vor situa în general sub normele climatologice, iar cele mai scăzute valori vor fi în zilele de 3 si 4 mai când media acestora va fi cuprinsă între 14 și 16 grade. În cea de-a doua săptămână valorile diurne vor fi mai ridicate și se vor situa la medii de 20 – 21 de grade Celsius. Regimul termic nocturn nu va avea oscilații semnificative de-a lungul întregului interval, astfel ca media minimelor se va încadra între 5 și 9 grade Celsius.

Ploi slabe cu caracter local și temporar vor aparea aproape zilnic, iar în cursul zilei de 3 mai și în noaptea de 3 spre 4 mai local vor fi moderate cantitativ.

La munte, în prima săptămână vremea va fi răcoroasă cu maxime cuprinse în medie între 6 și 10 grade și cu minime între 1 și 3 grade Celsius. În cea de-a doua săptămână valorile termice vor crește ușor și vor ajunge la maxime medii în jurul a 12 grade și minime de 4-6 grade.

În privina regimului pluviometric, aproape zilnic, temporar și local vor fi ploi în general slabe, exceptând perioada 3-4 mai când vor fi moderate si local însemnate cantitativ, iar pe creste vor fi precipitații sub forma de lapovița și ninsoare.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax