Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 15 martie. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

primavara

primavara Administraţia Naţională de Meteorologie a făcut publică prognoza condiţiilor de vreme pentru perioada 2-15 martie, în regiunile ţării. În Transilvania, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit în primele zile din luna martie, însă de la mijlocul săptămânii se va răci, temperaturile fiind negative pe timpul nopţii, cu ploi, lapoviţe şi ninsori. Din 9 martie, se încălzeşte din nou. La munte, va fi mai frig între 5 şi 9 martie, cu nopţi geroase.

În Transilvania, primele zile ale intervalului de referinţă vor fi caracterizate de o vreme uşor mai caldă decât în mod normal la începutul lunii martie, cu medii regionale ale maximelor de 7-11 grade şi ale minimelor de -3 şi 2 grade. Începând din data de 5 martie, valorile termice vor marca o scădere, astfel încât mediile de 3-6 grade ziua şi -6 respectiv -2 grade noaptea se vor situa sub cele normale specifice datei din calendar.

Pentru cea de-a doua săptămână, este estimată o încălzire a vremii, astfel că temperaturile se vor situa din nou, în marea lor majoritate, peste mediile climatologic specifice perioadei din an.

În prima săptămână, probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată, îndeosebi în noaptea de 2/3 martie, când vor fi ploi, dar şi în zilele de 5 şi 6 martie, când se vor semnala mai ales lapoviţe şi ninsori.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, ploile vor fi slabe, pe spaţii mai restrânse, în principal în jurul datei de 10 martie.

La munte, la începutul intervaluIui, dar şi în cea de-a doua săptămână de prognoză, regimul termic va fi apropiat de cel climatologic normal, cu medii ale maximelor de -1 respectiv 2 grade şi ale minimelor de -6 şi -3 grade. Mai rece va fi în perioada 5-9 martie, când temperaturile se vor menţine negative ziua, iar pe timpul nopţii pot coborî spre pragul de ger.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în prima săptămână, în special în noaptea de 2/3 martie şi în perioada 5 -7 martie, când vor predomina ninsorile.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax