Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 1octombrie. Prognoza METEO pe două săptămâni. Când va ploua şi temperaturi estimate

Publicat

munti meteo Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme în regiuni din ţară, pentru perioada 18 septembrie- 1 octombrie. În Transilvania vremea va fi caldă în primele zile ale intervalului, după care se anunță o răcire considerabilă, iar din 25 se anunță o nouă creștere de temperatură. Situația va fi similară și la munte. 

TRANSILVANIA
Vremea, ușor mai caldă decât ar fi normal în această perioadă din an în primele zile, se va răcori apreciabil din 21 septembrie, astfel că mediile valorilor termice diurne vor scădea de la 20…24 de grade spre valori de 14…16 grade. Temperaturile minime vor oscila în jurul mediilor climatologice și vor fi de 8…12 grade, exceptând diminețile de 19 septembrie și perioada 22-24 septembrie când va fi răcoare cu minime de 5…8 grade, mediat pe regiune. Apoi, din data de 25 septembrie, este estimată o creștere a temperaturilor ce se vor putea situa în mare parte din timp peste normele sfârșitului de septembrie, cu 19…22 de grade ziua și 6…10 grade noaptea, în medie. În intervalul 19-22 septembrie ploile se vor semnala pe arii extinse și local vor fi mai importante cantitativ, urmând ca probabilitatea de ploaie să fie din nou în creștere spre sfârșitul lunii.

LA MUNTE
După un debut de săptămână cu vreme relativ caldă, temperaturile vor fi în scădere accentuată astfel că în intervalul 21-23 septembrie vremea va deveni răcoroasă, cu temperaturi maxime de 5…10 grade și minime de 1…4 grade, în medie. Apoi vremea se va încălzi ușor și treptat, fiind estimate temperaturi în general peste cele normale la sfârșitul lunii septembrie, valori medii diurne de 8…16 grade și nocturne de 3…6 grade.

În intervalul 19-22 septembrie va ploua pe spații extinse și local vor fi cantități de apă mai însemnate. Probabilitatea de ploaie va fi din nou ridicată în perioada 27-29 septembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax