Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 28 februarie. PROGNOZA meteo pe două săptămâni. Temperaturi de primăvară la sfârşitul iernii

Publicat

primavara

primavara ploaie Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 15-28 februarie, în regiuni din ţară. În Transilvania, va fi vreme caldă, de primăvară, în următoarele două zile, însă ulterior temperaturile mai scad până la valori de 10 grade. Este posibil să plouă în special în perioada 19-22, respectiv 23-27 februarie. La munte, va mai ninge.

În Transilvania, valorile termice vor fi mult mai ridicate decât cele normale în primele 2 zile, când temperaturile maxime se vor situa, în medie regională, între 16 și 18 grade, apoi acestea vor scădea semnificativ. Chiar şi în aceste condiţii, vremea se va menţine caldă, cu maxime între 6 şi 10 grade. În ceea ce priveşte regimul termic nocturn, acesta va fi caracterizat de valori din ce în ce mai scăzute, cuprinse între 5 grade în primele zile şi -2 grade spre sfârşitul intervalului.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în fiecare zi, dar cu precădere în intervalele 19 – 22 şi 23 – 27 februarie.

La munte, a doua jumătate a lunii februarie va fi caracterizată de o vreme mai caldă decât în mod normal în această perioadă. Mediile temperaturilor diurne vor fi de 10 grade în primele două zile, apoi vor scădea treptat şi vor ajunge la 0 grade în 20 şi 21 februarie. Ulterior, vor mai creşte puţin şi se vor menţine în jurul valorii de 2 grade. Temperaturile minime vor fi uşor pozitive între 15 şi 17 februarie, apoi se vor încadra, în general, între -5 şi -2 grade.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului. Vor predomina ploile până în data de 19 februarie, apoi se vor semnala îndeosebi ninsori şi lapoviţă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax