Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 5 noiembrie. Prognoza METEO pe două săptămâni

Publicat

meteo

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme în regiuni din ţară, pentru perioada 23 octombrie – 5 noiembrie. În Transilvania, în prima săptămână temperaturile maxime diurne vor oscila între 8 și 14 grade. După data de 27 octombrie sunt așteptate ploi aproape zilnic, până la finalul intervalului de prognoză.

În Transilvania, în intervalul 23 – 31 octombrie regimul termic va avea o evoluție oscilantă, concretizată prin variații de temperatură pe intervale scurte de timp, atât la valorile maxime diurne, care se vor situa, în ansamblu, între 8 și 14 grade, cât și la cele nocturne, cuprinse, în medie, între 2 și 7 grade. În primele zile ale lunii noiembrie temperatura aerului se va menține în jurul normelor perioadei, cu o medie a maximelor de aproximativ 12 grade și a minimelor de 1 – 2 grade.

Va ploua, izolat mai abundent, pe 23 și 24 octombrie, iar apoi vor fi ploi aproape zilnic după 27 octombrie până la finalul intervalului de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii mai restrânse și doar pe 29 – 30 octombrie pot fi mai importante cantitativ.

La munte, evoluția regimului termic va fi caracterizată prin valori diurne mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă a anului, situate în jurul a 16 grade până în jurul datei de 20 octombrie. Apoi, vremea se va răci ușor și treptat, astfel încât, în intervalul 24 – 29 octombrie, media temperaturilor maxime va fi de 6 – 8 grade, apropiată de valoarea climatologic normală pentru final de octombrie. Temperaturile nocturne vor fi de 6 – 8 grade între 16 și 23 octombrie, apoi vor marca o scădere și se vor încadra, în medie, între 2 și 0 grade în ultimele zile ale intervalului de prognoză.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar mai ales în zilele de 23 – 24 octombrie și în perioada 27 – 31 octombrie, când se vor înregistra cantități de apă însemnate.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax