Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vremea în Transilvania şi la munte până în 5 octombrie. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

ploaie toamna vremea frig noiembrie

ploaie ploi apa balta Meteorologii au prezentat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 22 septembrie – 5 octombrie, pentru toate regiunile din ţară. În Transilvania, sfârşitul de septembrie vine cu temperaturi de 10 grade Celsius, urmând o încălzire uşoară, la început de octombrie. La munte, temperaturile scad cu 10 grade, cu maxime negative pe timpul nopţii şi precipitaţii.

În Transilvania, în prima zi a intervalului, valorile termice diurne se vor situa, în medie, în jurul a 22 de grade, apoi vor marca o scădere bruscă, de 8-10 grade, vremea devenind rece pentru a treia decadă a lunii septembrie.

Din 27 septembrie, vremea va intra într-un proces de încălzire uşoară, iar la sfârşitul intervalului de prognoză mediile temperaturilor maxime se vor situa în jurul a 16 grade. Mediile minimelor vor avea aceeaşi evoluţie, cu valorile cele mai scăzute, de 1-2 grade, în jurul datei de 25 septembrie.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse şi vor fi mai însemnate cantitativ în 22 – 23 septembrie şi posibil în 26, respectiv 30 septembrie.

La munte, regimul termic diurn va suferi schimbări bruşte în prima săptămână de prognoză, când temperaturile vor scădea cu aproximativ 10 grade, astfel că în intervalul 23-25 septembrie, maximele diurne se vor situa, în medie, în jurul valorii de 6 grade, iar minimele nocturne vor deveni negative.

Din data de 27 septembrie vremea se va încălzi uşor, iar valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei.

Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar pe 22- 23 septembrie, şi din nou pe 26 septembrie, se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax