Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 8 februarie. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

soare nori

soare nori Administraţia Naţională de Meteorologie a prezentat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 26 ianuarie – 8 februarie, pentru regiunile din ţară. În Transilvania, vremea se va încălzi cu aproximativ 5 grade spre sfârșitul primei săptămâni, urmând ca, începând din a doua săptămână, temperaturile să revină la valorile obișnuite pentru începutul lunii februarie, cu minime de -8 grade. La munte va ninge în fiecare zi, pe arii mai extinse începând din data de 30 ianuarie.

În Transilvania, pe parcursul primelor 3 zile, regimul termic va fi apropiat de cel normal în această perioadă, media maximelor situându-se în jurul a 2 grade, iar cea a minimelor va oscila între -5 şi -3 grade. În următoarele 4 zile vremea se va încălzi, iar valorile termice vor creşte cu aproximativ 5 grade. În a doua săptămână temperaturile revin la valorile obişnuite pentru începutul lunii februarie şi, la nivelul întregii regiuni, maximele vor fi apropiate de pragul îngheţului, iar minimele vor tinde, în medie, spre -8 grade.

Sunt estimate ninsori, în general slabe cantitativ, pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar trecător, mai ales între 30 ianuarie şi 2 februarie, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ploaie. Vor fi condiţii de polei.

La munte, valorile termice se vor menţine negative, atât noaptea cât şi ziua. Maximele diurne se vor încadra, în medie, între -5 şi -1 grad, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 31 ianuarie, iar noaptea temperaturile vor coborî până la pragul gerului, cu precădere în a doua săptămână de prognoză.

Va ninge în fiecare zi, dar pe arii mai extinse şi moderat cantitativ începând din data de 30 ianuarie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax