Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VREMEA pe trei luni. Care vor fi condiţiile meteo până în OCTOMBRIE. Va fi cald şi în septembrie, la începutul toamnei

Publicat

toamna Vom avea o toamnă frumoasă şi caldă, în acest an. Din estimările meteorologilor, temperaturile vor fi peste medie, şi în septembrie şi octombrie. La mijlocul sezonului următor vor fi cantităţi mai mari de precipitaţii, în centrul ţării.

În august, temperaturile medii lunare se vor menține peste normele climatologice (19,7 grade Celsius) în sudul, sud-estul și vestul țării și vor fi apropiate de normal în rest. Cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zona Maramureș și Transilvania.

Precipitațiile totale lunare vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, iar cantitățile cele mai scăzute s-ar putea consemna în regiunile sudice, estice și vestice. Cele mai mari cantități de precipitații se vor consemna în Muntenia (până la 95 l/mp) şi Transilvania (până la 90 l/mp).

În septembrie, va fi tot mai cald decât de obicei, faţă de norma climatologică (14,8 grade Celsius), îndeosebi în sud-estul şi sudul ţării. Cantitățile totale de precipitații vor fi, în general, deficitare, cu excepția regiunilor nordice și centrale unde, local, vor fi apropiate de norma climatologică.

În octombrie, temperatura aerului va putea avea valori peste media climatologică în sud, sud-est şi local în vest şi apropiate de normal în restul ţării.

Precipitaţiile totale lunare vor fi apropiate de mediile multianuale, cu o tendinţă spre excedent în regiunile centrale şi local în cele vestice şi estice.

Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax