Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Zece consilieri locali, care au trecut la PLR sunt cu mandatele în „aer”. Instanţa a refuzat să înregistreze partidul

Publicat

ioan lazar, PLR La Partidul Reformator Liberal din Alba, până în prezent numărul consilierilor locali care au venit să îl susţină pe Tăriceanu se ridică la 10. Cu toate că au fost dispuşi să treacă la alt partid, consilierii locali ar pute avea probleme în păstrarea mandatelor, având în vedere că în septembrie, Tribunalul Bucureşti a refuzat să înregistreze partidul.

Lazăr spune că noilor membri PLR nu le-a promis nici funcţii şi nici beneficii, pe care unii consilieri locali mai „lacomi” le-au cerut imediat ce au fost „curtaţi”.În Alba PLR s-a axat în negocieri şi discuţii cu membri PNL, PP-DD, Partidul Ecologist.

După 45 de zile de la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă privind migrarea de la un partid la alatul, PLR Alba se „laudă” cu 10 consilieri locali care au semnat adeziunea.  Cu toate astea, Lazăr spune că sunt mai mulţi doar că  „nu ştim exact numărul consilierilor locali care au semnat adeziunea. Nu s-a făcut o centralizare. Am dus negocieri cu mai mulţi consilieri locali din judeţ. Ne-a rezumat la discuţii, nu le-am făcut promisiuni, ca cei de la PSD. Nu am avut dicuţii cu niciun consilier sau primar de la PSD sau PDL”.

Preşedintele organizaţiei locale a spus că în perioada „curtării”, unii consilieri locali din Alba, nu au ezitat să ceară funcţii de conducere şi beneficii, dacă trec la PLR. Lazăr precizează că „solicitarea” acestor doleanţe vine după ce PSD le-a promis consilierilor locali, care vor migra la partidul lui Ponta locuri de muncă.

„Eu nu vând blana ursului din pădure. Am avut discuţii cu cei care au cerut un loc de muncă şi la privat şi la stat. Nu am promis nimic pentru că nu am ce să dau”, a adăugat preşedintele PLR Alba.

Negocierile şi dicuţiile cu consilierii locali din Alba au fost purtate cu membri de la PNL, PP-DD, Partidul Ecologist. Lazăr spune că nu a stat de vorbă cu „niciun primar sau consilier local de la PSD sau PDL”.

În final preşedintele PLR Alba a precizat că  migrarea unor consilieri locali PNL la PLR, nu poat fi considerată trădare sau traseism politic, pentru că „cei de la PNL vin acasă la liberali”. Cei de la PP-DD care au venit în partidul lui Tăriceanu, nu s-au mai regăsit cu „flacăra” violetă a lui Diaconescu.

Încă nu se ştie dacă aceşti consilieri locali şi-au pus mandatele câştigate în 2012 în „joc”, asta  pentru că Tribunalul Bucureşti a refuzat în septembrie  înregistrarea partidulului condus de Călin Popescu Tăriceanu.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax