Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Zece turiști din Cluj, printre care şi cinci minori s-au rătăcit în zona Rimetea. Salvamont Alba a intervenit pentru recuperarea grupului

Publicat

interventie salvamont rimetea Sâmbătă seară, în jur de ora 18.30, Salavamontiștii din judeţul Alba au fost alertați prin dispeceratul național 112, fiind solicitați să intervină pentru recuperarea unui grup de 10 turiști rătăciți pe Piatra Secuiului din zona localității Rimetea. Un grup de 10 turiști din Cluj, dintre care 5 copii minori, au plecat într-o drumeție spre Piatra Secuiului dar, odată ajunși în zona de platou, au hotărât să se întoarcă în Rimetea pe o altă rută, părăsind traseul marcat.

Turiştii au apelat la serviciul de urgență 112 după ce au fost surprinși de căderea nopții și s-au rătăcit într-o zonă împădurită, neavând nici o sursă de lumină asupra lor.

Un echipaj de patru salvatori montani de la Serviciul Public Salvamont Alba a intervenit promt, a reperat grupul în teren și a readus turiștii pe traseul marcat însoțindu-i până la coborârea în localitatea Rimetea, unde au ajuns aproximativ la ora 20.30.

Toți cei 10 turiști au ajuns în siguranță în Rimetea, niciunul dintre ei neavând nevoie de îngrijiri medicale.

„Din fericire, acest episod s-a terminat cu bine și niciun turist nu a fost rănit. Zona Piatra Secuiului este una foarte periculoasă, dacă nu sunt respectate regulile de bază de deplasare pe munte și dacă nu este respectat marcajul turistic. Ne bucurăm că toții cei 10 turiști sunt bine dar tot acest eveniment neplăcut putea fi evitat dacă erau respectate câteva reguli de bază.

Fac încă o dată apel la iubitorii drumețiilor să se echipeze corespunzător atunci când pleacă pe munte, mai ales că suntem deja în sezonul rece, și să respecte întotdeauna marcajele turistice”,  a declarat Lucian Forda, Șeful Serviciului Public Salvamont Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax