Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Zeci de cazuri de copii abuzaţi, semnalate de Direcţia Copilului Alba

Publicat

În primul trimestru al acestui an au fost înregistrate 107 sesizări privind situaţii de abuz, neglijare, exploatare a copilului, la nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba. Dintre acestea, 57 de sesizări au fost confirmate.

Cele mai multe cazuri de abuz s-au petrecut în mediul rural. Pentru toate sesizările, specialiştii DGASPC Alba au făcut verificări în vederea stabilirii veridicităţii aspectelor semnalate, întocmind un raport de evaluare iniţială, atat copilului, cât şi familiei.

Dintre cele 57 de sesizări confirmate, una a fost pentru abuz fizic, una pentru abuz emoţional, 35 pentru neglijare şi una de exploatare sexuală, în cazul unor asistenţi maternali profesionişti, iar, în cazul unor persoane particulare, s-au confirmat 2 sesizări legate de abuz fizic şi 38 de neglijare.

Sesizarea de abuz emoţional confirmată s-a finalizat prin menţinerea copilului în familie şi oferirea de servicii de reabilitare (consiliere psihologică), servicii educaţionale, respectiv sprijinirea pentru reintegrare şcolară şi monitorizarea evoluţiei psiho-sociale a copilului.

În cazul situaţiei de exploatare sexuală s-a dispus, de către directorul DGASPC Alba, instituirea unei măsuri de protecţie specială prin plasament în regim de urgenţă într-un serviciu de tip rezidenţial, urmarea unui program de consiliere psihologică şi oferirea de servicii de asistenţă şi consiliere juridică pentru iniţierea urmăririi penale a agresorului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. rodar

    marți, 19.07.2011 at 09:28

    Oare in alte case de copii , sau judete, exista vreo preocupare ? Dar , in general , cum poate fi stopat acest „flagel”? Si, concret, institutiile abilitate in acest sens ? De ce nu exista consiliere psihologica sau, conducerea acestor case de copii ce pazeste ? Sunt pe o mana cu ingrijitorii, care, la randul lor, nu pot sa o faca pe „jandarmii”e drept…Mai aleslaat de motivati sunt din punct de vedere material si profesional….CEVA TREBUIE FACUT !!! CONCRET !!! Cu ce sunt de vina copiii care „trebuie sa supravietuiasa in aceasta …jungla….”?!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax