Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Zeci de pacienţi sună la telefonul anticorupţie. Reclamă fapte ilegale în sistemul de sănătate, dar cer şi sfaturi

Publicat

hol spitalDupă anunţul făcut de ministrul Sănătăţii, privind linia verde anticorupţie, numărul sesizărilor privind fapte ilegale în sistemul de sănătate a crescut.

La doar o oră de la anunţ, foşti pacienţi au început să se plângă ofiţerilor DGA că au fost nevoiţi să dea mită unor medici care condiţionau actul medical. O parte dintre reclamaţii l-au vizat pe doctorul Gheorghe Burnei, aflat acum în arest la domiciliu pentru luare de mită, potrivit Digi.ro.

Telefonul DGA este la dispoziţia celor care vor să sesizeze fapte de corupţie încă din anul 2005.

„Putem să spunem că faţă de săptămâna anterioară, s-a constat o dublare a acestora şi vorbim aici despre câteva zeci de sesizări”, a spus comisar şef Sarmizia Fetcu, purtătorul de cuvânt al DGA.

Însă nu toate apelurile sunt pentru sesizări anticorupţie. Unii au cerut clarificări despre reţetele compensate sau au reclamat condiţiile unor pacienţi internaţi în spital. Au fost şi persoane care au reclamat faptul că anumiţi medici le-au cerut bani.

Şi totuşi românii încă se tem să vorbească despre corupţie. Mai mult de o treime dintre români nu sunt dispuşi să declare fapte de corupţie, din cauza consecinţelor care ar putea urma, potrivit Transparency International.

Reamintim că din 9 decembrie românii au la dispoziție un nou instrument, linia verde 0800806806, la care pot fi sesizate cazuri de corupţie în sănătate. De la cazuri de condiţionare a actului medical până la concursuri de angajare trucate sau achiziţii cu dedicaţie, orice va putea fi raportat prin linia verde anticorupţie.

Vezi Ministrul Sănătăţii a anunţat lansarea unei linii telefonice la care românii pot sesiza cazuri de corupţie în spitale. Voiculescu: Doar la DNA sunt 150 de dosare

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax