Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Zeci de şoferi amendaţi de Poliţia Rutieră Alba, pentru nerespectarea regulilor de trecere la calea ferată sau alte abateri. Şapte dintre ei au rămas fără permise

Publicat

trecere calea ferata bariera Peste 60 de şoferi au fost amendaţi de Poliţia Rutieră Alba, în perioada 27-28 iunie, pentru nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată şi alte abateri.

Serviciul Rutier Alba a organizat o acţiune ce a avut drept scop, prevenirea accidentelor comise produse ca urmare a nerespectării, de către conducătorii auto, a regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată. La acţiune au participat poliţişti rutieri  din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene, Birourilor Rutiere Alba Iulia și Sebeș şi ai compartimentelor Rutiere Blaj, Aiud, Teiuș si Ocna Mureș care au fost sprijiniţi de poliţiştii Serviciului Transporturi Alba.

În cele două zile de acţiune, au fost depistaţi şi sancţionaţi contravenţional, 61 de conducători auto care au încălcat norme privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre aceştia 5 nu au respectat regulile privind trecerea la nivel cu calea ferată.

Şapte conducători auto au rămas fără permis, iar valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 15.415 lei.

Pentru prevenirea accidentelor ce pot avea consecinţe deosebit de grave, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte regulile privind trecerea la nivel cu calea ferată şi reaminteşte faptul că legislaţia rutieră sancționează acest tip de abatere cu amendă contravenţională cuprinsă între 9 şi 20 puncte (1.125 – 2.500 lei), iar ca măsură complementară, permisul de conducere este reţinut pe o perioadă de 90 de zile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax