Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Zeci de şoferi au rămas fără permis în Alba, pentru că nu au anunţat Poliţia. Ce nu au respectat

Publicat

RCA accident auto Puţini şoferi ştiu că, dacă sunt implicaţi într-un accident fără victime, dar cu mai mult de două maşini lovite, nu pot face înţelegere amiabilă, ci trebuie să anunţe Poliţia. O spun şi reprezentanţi din asigurări, care s-au confruntat în ultima perioadă cu mai multe situaţii de acest fel, în care nu pot soluţiona dosare de daună.

Astfel, şoferii pierd de două ori: rămân şi fără carnet şi fără despăgubire pentru reparaţia la maşină.

Iar alte situaţii, mai grave, sunt cele în care, dacă şoferii acroşează vreo persoană, iar aceasta susţine că nu are nevoie de îngrijiri medicale şi ulterior (în maxim 24 de ore de la producerea accidentului) se răzgândeşte şi se prezintă la spital, conducătorul auto în cauză este căutat de poliţie şi se alege cu dosar penal, inclusiv pentru părăsirea locului accidentului. Nu mai vorbim despre situaţiile în care unul dintre şoferii implicaţi în accidente fără victime era băut sau a produs pagube materiale unor proprietăţi: de exemplu, a lovit un gard sau a dărâmat un stâlp de electricitate. Şi în aceste cazuri trebuie să anunţe Poliţia.

În judeţul Alba, anul trecut, 97 de şoferi care au rămas fără permise pentru că au fost implicaţi în accidente în care au fost avariate mai mult de două maşini şi nu au anunţat Poliţia.

„Eu sunt obligat să îi trimit la Poliţiei pentru procesul verbal de constatare a contravenţiei şi eliberarea autorizaţiei de reparaţie. Dacă se identifică modificări, nu vom putea deschide dosarul de daună şi vom face verificări suplimentare”, spune un director daune auto, de la o societate de asigurări, citat de stirileprotv.ro.

Potrivit unei statistici prezentate recent de Ministerul Transporturilor, principalele cauze pentru producerea accidentelor rutiere sunt: indisciplina pietonală, viteza neadaptată, neacordarea prioritate, depăşiri neregulamentare, neatenţie, conducere sub influenţa alcoolului, nepăstrarea distanţei de siguranţă, dar şi comportamentul şoferilor, conducerea agresivă.

În România se produc 1800 de accidente grave pe an, iar cinci persoane îşi pierd viaţa pe zi, în medie, în urma unor astfel de evenimente rutiere, potrivit aceleiaşi surse. De asemenea, tot în medie, peste 8000 pe an persoane sunt rănite grav.

România are cea mai slabă performanţă, alături de Malta şi Bulgaria, de când a fost stabilită ţinta pentru reducerea deceselor în accidentele grave (2001-2016).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax