|

Zeci de şoferi au rămas fără permis în Alba, pentru că nu au anunţat Poliţia. Ce nu au respectat

RCA accident autoPuţini şoferi ştiu că, dacă sunt implicaţi într-un accident fără victime, dar cu mai mult de două maşini lovite, nu pot face înţelegere amiabilă, ci trebuie să anunţe Poliţia. O spun şi reprezentanţi din asigurări, care s-au confruntat în ultima perioadă cu mai multe situaţii de acest fel, în care nu pot soluţiona dosare de daună.

Astfel, şoferii pierd de două ori: rămân şi fără carnet şi fără despăgubire pentru reparaţia la maşină.

Iar alte situaţii, mai grave, sunt cele în care, dacă şoferii acroşează vreo persoană, iar aceasta susţine că nu are nevoie de îngrijiri medicale şi ulterior (în maxim 24 de ore de la producerea accidentului) se răzgândeşte şi se prezintă la spital, conducătorul auto în cauză este căutat de poliţie şi se alege cu dosar penal, inclusiv pentru părăsirea locului accidentului. Nu mai vorbim despre situaţiile în care unul dintre şoferii implicaţi în accidente fără victime era băut sau a produs pagube materiale unor proprietăţi: de exemplu, a lovit un gard sau a dărâmat un stâlp de electricitate. Şi în aceste cazuri trebuie să anunţe Poliţia.

În judeţul Alba, de la începutul anului, 97 de şoferi care au rămas fără permise pentru că au fost implicaţi în accidente în care au fost avariate mai mult de două maşini şi nu au anunţat Poliţia.

„Eu sunt obligat să îi trimit la Poliţiei pentru procesul verbal de constatare a contravenţiei şi eliberarea autorizaţiei de reparaţie. Dacă se identifică modificări, nu vom putea deschide dosarul de daună şi vom face verificări suplimentare”, spune un director daune auto, de la o societate de asigurări, citat de stirileprotv.ro.

Potrivit unei statistici prezentate recent de Ministerul Transporturilor, principalele cauze pentru producerea accidentelor rutiere sunt: indisciplina pietonală, viteza neadaptată, neacordarea prioritate, depăşiri neregulamentare, neatenţie, conducere sub influenţa alcoolului, nepăstrarea distanţei de siguranţă, dar şi comportamentul şoferilor, conducerea agresivă.

În România se produc 1800 de accidente grave pe an, iar cinci persoane îşi pierd viaţa pe zi, în medie, în urma unor astfel de evenimente rutiere, potrivit aceleiaşi surse. De asemenea, tot în medie, peste 8000 pe an persoane sunt rănite grav.

România are cea mai slabă performanţă, alături de Malta şi Bulgaria, de când a fost stabilită ţinta pentru reducerea deceselor în accidentele grave (2001-2016).

URL scurt: http://alba24.ro/?p=540481avatar Publicat de pe 31 decembrie 2016 şi actualizat pe 30 decembrie 2016.
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

 

Comentate recent

  • corint: No tulai doamne!😃😃😃 Acum dupa ce taberele au trecut la lupta si s-au aruncat uni pe alti in apa din barca....
  • curiosul: Dirzule unde esti tata, te-ai dat la fund, asa cum iti sta bine. Cred ca ar trebui sa iti scoti capul din...
  • rosca: Tradatorului, de tradare ii este frica. A distrus partidul si ii e frica sa nu se descopere. Geaba esti darz,...
  • Ioan: Pentru corectitudinea datelor: lotul respectiv a cost 27 mil lei/km si nu euro! http://alba24.ro/foto-video...
  • MARIANA: Dl Darzu trebuie sa lase PSD-ul in pace ! Cu el in frunte niciodata PDS Alba nu va face pasi inainte. Nu are...

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI