Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ZILE LIBERE rămase în 2014: Încă 7 zile nelucrătoare, în timpul săptămânii, în acest an. Vezi calendarul

Publicat

Angajații români se mai pot bucura până la sfârșitul anului de 7 zile libere legale care cad în timpul săptămânii de lucru, din cele 12 sărbători legale prevăzute de legislația muncii.

Astfel că în zilele lucrătoare ale săptămânii, respectiv de luni și până vineri românii au liber data de 1 Mai – Ziua Muncii, 2-mai , 9 iunie – a doua zi de Rusalii, 15 august – Adormirea Maicii Domnului, 1 Decembrie – Ziua Națională a României, 25 și 26 decembrie – prima și a doua zi de Crăciun.

Guvernul a aprobat hotărârea prin care ziua de 2 mai 2014 este declarată zi liberă. Instituţiile publice îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal sâmbătă, 26 aprilie sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la 31 mai, pentru a recupera ziua liberă de 2 mai 2014, conform deciziei Guvernului. Conform procedurii, ziua este declarată liberă pentru personalul bugetar, cu excepția celor din instituţiile publice a căror activitate trebuie asigurată.

Prima zi a anului școlar ar putea fi zi liberă pentru unii părinți, după cum se arată în proiectul de lege privind declararea zilei de început de an școlar – zi libera pentru părinți, adoptat tacit de Senat la începutul acestei săptămâni.

Mai precis, documentul stabilește că prima zi a noului an școlar se poate acorda, ca zi liberă, doar părinților ai căror copii sunt în învățământul preuniversitar.

Potrivit propunerii legislative, ziua liberă se acordă doar la cererea părinților și va fi recuperată de acestia în următoarele 30 zile.

Ziua Internațională a Muncii

– 1 Mai – joi

– 2 Mai – vineri (se recuperează)

Rusalii

– 8 iunie – duminică

– 9 iunie – luni

Adormirea Maicii Domnului

– 15 august –  vineri

Sfântul Andrei

– 30 noiembrie – duminică

Ziua Națională a României

– 1 Decembrie – luni

Crăciun

– 25 decembrie – joi

– 26 decembrie – vineri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax