Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Zilierii din agricultură și silvicultură vor putea lucra 180 de zile pe an, dublu faţă de cât este în prezent

Publicat

terenuri agricoleDublarea perioadei în care vor putea presta activități în decursul unui an, de la 90 de zile cât este în prezent, la 180 de zile, pentru zilierii din agricultură şi silvicultură, este inclusă într-un proiect de lege la Senat.

Inițiatorii susțin că este necesară schimbarea perioadei deoarece firmele din aceste domenii, care angajează zilieri, au nevoie de perioade mai mari de timp pentru finalizarea anumitor culturi: “De exemplu, societățile al căror obiect de activitate îl reprezintă colectarea de produse forestiere nelemnoase din flora spontană (fructe de pădure, ciuperci) sau activități după recoltarea produselor, au nevoie de zilieri pentru o perioadă de maxim 180 de zile pe an, pentru că sezonul de colectare începe în mai și se termină în octombrie”, argumentează, în expunerea de motive, senatorii și deputații care au inițiat proiectul. Ei mai spun că și impactul social va fi unul pozitiv, pentru că se vor crea mai multe locuri de muncă pentru zilieri.

Legea nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri

Art. 4, Alin. (4) Niciun zilier nu poate presta activități pentru același beneficiar pe o perioadă mai lungă de 90 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic, cu excepție zilierilor care prestează activități în domeniul silviculturii și agriculturii, creșterii animalelor în sistem extensiv prin pășunatul sezonier al ovinelor, bovinelor, cabalinelor, precum și activitți sezoniere n cadru grădinilor botanice aflate în subordinea universităților acreditate; în cazul acestora, perioada nu poate depăși 10 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic.

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax