Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Holocaustului, comemorată la Liceul Sportiv Alba Iulia

Publicat

La Liceul Sportiv din Alba Iulia s-a desfăşurat, luni, 11 octombrie, o manifestare de comemorare a Holocaustului. Au participat elevi din ciclul gimnazial, fiind prezentate referate, fotografii, filme şi documente despre perioada Holocaustului.

Prin Holocaust, se reaminteşte de persecuţia sistematică organizată de stat şi exterminarea evreilor europeni de către Germania nazistă, de către aliaţii şi colaboratorii săi, între 1933-1945. În România, un procent semnificativ al comunităţii evreieşti a avut de suferit, în perioada celui de-al doilea război mondial. Deportarea şi uciderea sistematică au fost aplicate mai ales evreilor din Basarabia şi Bucovina. Transnistria, partea din Ucraina ocupată aflată sub administraţie românească, a fost folosită ca un imens spaţiu pentru deportarea evreilor.

În 2002, ţara noastră a recunoscut oficial această parte neagră a istoriei sale. Guvernul României a adoptat ziua de 9 octombrie ca dată oficială a comemorării Holocaustului.

Mai multe detalii despre eveniment a oferit prof. drd. Adrian Simion, coordonatorul acestui proiect: “Ministerul Educaţiei şi şcolile de pe întregul cuprins al României organizează programe speciale şi ceremonii pentru marcarea zilei comemorative. O atenţie deosebită se acordă susţinerii unor concursuri de eseuri, invitării unor supravieţuitori ai Holocaustului pentru a vorbi despre experienţele lor, precum şi altor activităţi care pot trezi interesul elevilor. Este foarte important faptul că legislaţia românească interzice organizaţiile şi simbolurile fasciste, rasiste şi xenofobe. Aceasta interzice şi negarea holocaustului. Copiii noştri trebuie să înveţe despre Holocaust, tocmai pentru ca o astfel de tragedie să nu se mai întâmple niciodată.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax