Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Naţională fără Tutun în Alba: Campania „Alege să fii sănătos! Alege să nu fumezi!” cu activităţi în şcoli, asistenţă medicală în comunităţi din judeţ

Publicat

ziua mondiala fara tutun În 20 noiembrie, Direcţia de Sănătate Publică Alba, în parteneriat cu autorităţile publice locale, celebrează Ziua Naţională fără Tutun. În perioada 15 – 30 noiembrie se derulează Campania „Alege să fii sănătos! Alege să nu fumezi!”. Vor fi desfăşurate o serie de activităţi care îi vizează atât pe elevii din mediul urban şi rural, cât şi pe adulţi.  DSP Alba va oferi asistenţă medicală comunitară, în 22 comunităţi din mediul urban şi rural şi de asemenea va informa populaţia cu privire la efectele nocive ale fumatului.

Ziua Naţională fără Tutun, marcată în fiecare an în a treia zi de joi a lunii noiembrie, oferă cadrul informării şi sensibilizării populaţiei cu privire la riscurile generate de consumul de tutun, precum şi a populaţiei nefumătoare cu privire la riscurile la care se supune prin inhalarea fumului de ţigară – aşa numitul “fumat pasiv” –, alături de încurajarea acesteia din urmă de a-şi solicita dreptul la un aer fără fum de ţigară, prin respectarea prevederilor legale în vigoare, transmite DSP Alba.

Campania are ca obiective informarea şi conştientizarea populaţiei asupra riscurilor asociate consumului de tutun, creşterea numărului de persoane care nu încep să fumeze şi a celor care renunţă la fumat şi protecţia faţă de expunerea la fumul de tutun.

Printre activităţile incluse în campanie se află informarea populaţiei cu privire la efectele nocive ale fumatului, întâlniri de lucru cu partenerii din cadrul campaniei: asistenţa medicală comunitară şi reţeaua de medicină şcolară; educaţia pentru sănătate a pacientului şi familiei acestuia prin asistenţa medicală comunitară, în 22 comunităţi (6 urbane şi 16 rurale); activităţi în colectivităţi – şcoli prin reţeaua de medicină şcolară (16 şcoli).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax