Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Zona de agrement Schit din Alba Iulia: În 2014 banii ajung doar pentru 20% din marea investiție de amenajare a ștrandului municipal

Publicat

În acest an, administrația locală din Alba Iulia are în vedere modernizarea zonei de agrement de la Schit. Mai exact, începerea lucrărilor amânate din 2011, din lipsa resurselor financiare. Cu toate acestea, albaiulienii vor mai avea de aşteptat până să vadă complexul ca în planurile de prezentare. În bugetul pe anul 2014 a fost inclusă suma de 2.800.000 lei, ce reprezintă aproximativ 20% din totalul investiţiei pentru modernizarea acestui obiectiv.

În şedinţa de Consiliu Local din 31 octombrie 2011, a fost aprobată documentaţia tehnico-economică, faza DALI pentru modernizarea acestei zone de agrement. În raportul de specialitate adus în atenţia consilierilor sunt prezentate detaliat planurile administraţiei locale pentru readucerea la viaţă a singurului ştrand municipal din Alba Iulia. Investiţia se ridică la suma de 4.109.418,00 euro.

În proiect se prevede amenajarea, în locul bazinului de înot actual, a unei piscine publice inspirate din natură, amintind de un lac cu o insulă. În aceeaşi zonă va fi amplasat un bazin mare de înot, unul de relaxare echipat cu instalaţii pentru masaj, bazin de agrement cu tobogane şi curent de apă, precum şi un bazin mic şi unul de înot pentru copii.

Grădină de ape în baza de agrement Schit

La modernizarea zonei de agrement s-au luat în considerare două variante, respectiv amplasarea unei piscine cu tratament chimic sau a unei piscine naturale, precum şi o zonă de regenerare amplasată între incinta parcului şi ştrand, prevăzută ca o grădină de ape, unde vor putea fi admirate diverse plante şi flori. Consilierii locali au supus la vot cea de-a doua variantă.

Zona de plajă a ştrandului va fi realizată din panouri de lemn reconstituit, ce se poate întreţine şi igieniza conform normelor sanitare, iar platforma va măsura 4.979 de metri pătraţi. Pe această suprafaţă, specialiştii iau în considerare mărirea numărului de duşuri exterioare care să fie amplasate în 6 locuri diferite, construirea a 5 chioşcuri din lemn, precum şi a unei clădiri administrative formate din două corpuri. În incinta acestei clădiri vor fi amenajate vestiarele, grupuri sanitare, cabinet medical, casă bilete, o terasă cu bar la etaj, acoperită, precum şi un spaţiu pentru alimentaţie publică de tip fastfood, cofetărie şi o terasă belvedere cu bar.

Zonă de joacă prevăzută cu dale cauciucate, pentru siguranţa copiilor

În acelaşi proiect este prevăzută trasarea unei alei centrale care să unească zona de alimentaţie publică şi ştrand cu locul de joacă pentru copii. Acesta din urmă va fi pavat, pentru siguranţa micuţilor, cu dale cauciucate, iar de jur împrejur vor fi amplasate băncuţe, un bazin de nisip, dar şi un chioşc pentru fanfară. Din vechiul ştrand de la Schit se va mai păstra doar zona de mese pentru picnic, unde va fi schimbat doar mobilierul, iar toate construcţiile existente în prezent vor fi demolate.

Este important de precizat că atât clădirea administrativă, cât şi piscinele vor fi încălzite pe timp de vară, prin intermediul unor panouri solare.

Accesul în baza de agrement se va realiza prin trei intrări, două în parc dinspre cele două parcaje amenajate şi o a treia intrare dinspre ştrand, toate realizându-se din strada Francisca. În exteriorul bazei vor fi amenajate nu mai puţin de 104 locuri de parcare, în timp ce în piaţeta din faţa intrării în ştrand se vor amplasa suporturi pentru biciclete.

Întreaga oază de relaxare va fi completată cu spaţii verzi şi arbuşti răşinoşi pentru umbrire şi protecţie sonoră şi vizuală faţă de vecinătăţi.

Întregul proiect va fi finanţat din bugetul local, precum şi din alte surse legal constituite, iar costurile se vor ridica la suma totală de 17.259.550,00 lei, adică 4.109.418,00 euro.

Citeşte aici documentatia tehnico-economică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. oana

    vineri, 07.02.2014 at 17:13

    Oare nu se gandesc ***** astia care aloca bugete ca avem mai mare nevoie de modernizarea strandului decat de un Skate Park de 900.000 de euro? Si mai spun ca le pasa de noi! Le pasa doar de banii care vin inapoi in buzunarul lor! Cum sa aloci 900.000 de euro pt un skate park, cand orasul nu are strand, cinema,piste de biciclete? pe cine credeti ca mintiti, domnilor? e an electoral, hai sa facem un skate park sa mai tragem niste bani, strandul mai poate astepta…DE CE? DE CE? DE CE VA BATETI JOC DE NOI IN HALUL ASTA???

  2. albanezul

    vineri, 07.02.2014 at 19:37

    Ce abureli electorale:))))) Bine macar ca recunosc,nu aloca bani nici pt gardul necesar:))) Daca tot este vorba de apa,oare de cat timp se tot”repara:” la bazinul olimpic…si tot nu este gata? Oana,o sa avem si noi un cinematograf modern la mall.O semi-pista pentru biciclete(,un fel de 2 in 1) avem prin santurile cetatii.Localnicii si nu doar ,ei inca nu au invatat sa respecte semnele care indica pe unde se poate circula cu bicicletele si astfel au loc mereu „conflicte”.Poate cu timpul ne educam si in privinta asta.Parcul dendrologic este si el”in lucru”…Incet-incet ,cu viteza unui melc turbat…o sa avem si noi cate ceva prin zona:)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax