Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Școala Altfel: Program educaţional extracurricular de activităţi non-formale pentru elevi

Publicat

„Școala altfel” este un program educaţional extracurricular, ce are obiectivul de a oferi elevilor posibilitatea de a participa la activități non-formale, în conformitate cu nevoile şi interesele lor. Elevii vor putea alege, propune sau organiza activităţi care să le dezvolte abilităţile prin aplicarea teoriei învăţate la şcoală, în practică: training-uri, concursuri de talente, competiţii sportive, dezbateri, cinematecă şi multe altele. Programul „Şcoala altfel” se va desfășura în săptămâna 2 – 6 aprilie a acestui an.

Împreună cu Ministerul Educației Cercetării Tineretului și Sportului, Consiliul Național al Elevilor se implică direct în inițierea și organizarea activităților ce urmează să se desfășoare la nivelul fiecărei unități de învățământ. Membrii în  Consiliile Județene ale Elevilor care comunică în permanență cu Inspectoratele Școlare Județene şi ai Consiliilor Școlare ale Elevilor vor participa până la data de 24 februarie la ședințele Consiliilor de Administrație din fiecare unitate de învățământ. Astfel, aceştia vor putea alege acțiunile la care doresc să participe, propune sau organiza ei însiși activități care să le ofere posibilitatea de a-și dezvolta noi abilități prin aplicarea teoriei învăţate la şcoală în practică şi de a redescoperi valori și atitudini prin joc, experimentare și reflecție.

La începutul lunii martie, programul pentru săptămâna ”Școala altfel” va fi prezentat tuturor elevilor din fiecare unitate de învățământ, iar aceștia vor putea să opteze fiecare pentru acțiunile pe care le doresc. Etapa imediat următoare este organizarea acestor activități din diverse domenii: cinematecă, training-uri, concursuri de talente, competiții sportive, dezbateri, acțiuni de cetățenie participativă, acțiuni ecologice, umanitare, voluntariat.

Președintele Consiliului Național al Elevilor, Andrei Petre, a declarat: ”Școala și studiul trebuie să aibă prioritate în fața altor tentații specifice vârstei. Este, însă, momentul în care putem să desfășurăm activități pe placul nostru în cadrul școlii. Este timpul în care putem acționa, interacționa, ne putem implica și putem multiplica inițiativele noastre în dezvoltarea vieții comunității școlare. Acest element va face din școală o plăcere și nu o obligație. Învățarea cunoaște mai multe forme, educația non-formală fiind una din componentele ce nu trebuie neglijate.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alex

    vineri, 22.03.2013 at 13:00

    Scoala altfel este un program educativ dupa parerea mea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax