Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

1 Iunie, la Alba Iulia: jocuri, teatru, serbări pentru copii. Vezi locațiile și programul

Publicat

De 1 iunie, ziua în care copiilor le sunt rezervate cadouri, surprize şi bucurii, în Alba Iulia sunt organizate mai multe evenimente. Serbări cu concursuri şi desene pe asfalt, picturi pe faţă, spectacol de teatru, cântece de muzică uşoară şi populară, atelier pentru cei mai pricepuţi, toate acestea sunt pregătite la şcolile din oraş, dar şi de instituţiile publice şi de cultură şi chiar partidele politice.

La Spațiile RYMA, pe traseul nordic, de ora 16.00 se deschide „Lumea Copiilor din Cetate”, eveniment la care sunt așteptați toți copiii, pentru a se bucura de joacă, muzică, teatru, animale din baloane, limonadă, dar și multe alte surprize.

Teatrul de Păpuși „Prichindel” a pregătit piesa „Zulenka”, în regia lui Cristian Pepino, care va avea loc de la ora 18.00. ” Zulenka” pune în scenă povestea unei fetițe care este pregătită să treacă printr-o mulțime de peripeții pentru a-și îndeplini visul de a se transforma în zână.

Alba Mall organizează tot în cinstea copiilor „Carnavalul copilăriei”, de la ora 18.00. Copiii au pregătit o paradă a măștilor, realizate chiar de către ei. Un spectacol de muzică este oferit de “Primavera Junior” și unul de muzică populară, de “Muguri de Tezaur”. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, în colaborare cu Centrul de cultură „Augustin Bena”.

Tot la Alba Mall, în zilele de 31 mai – între orele 11.00-18.00 și 1 iunie, între orele 12.00-19.00, va avea loc „Atelierul mâinilor harnice”, organizat de Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Alba Iulia.

Muzeul Național al Unirii va putea fi vizitat gratuit de către preșcolari și elevi. Aceștia vor avea ocazia să vadă expoziția de bază din Sala Unirii și de la muzeu, precum și expozițiile temporare aflate la Alba Iulia.

Nici partidele politice nu au uitat de Ziua copilului. USL va amplasa un cort în parcul din cetate, unde copiii pot asculta muzică, vor primi baloane şi dulciuri, se vor distra cu picturi pe față. Candidatul USL la președenția Consiliului Județean,Teodor Atanasiu, va oferi 10 bilete pentru vacanță la mare unei case de copii din Alba Iulia. PDL nu are de gând să se folosească de ziua de 1 iunie pentru a impresiona electoratul, sau cel puțin așa declară staff-ul de campanie al candidaților democrat-liberali din Alba.

De asemenea, școlile și grădinițele din oraș vor fi în sărbătoare. Grădinița cu Program Prelungit nr. 9 va organiza „Carnavalul Copiilor”, o paradă de costume și măști.

Clasele primare ale Şcolii Generale nr. 7 „Mihai Eminescu” vor organiza diferite concursuri, desene pe asfalt în curtea școlii, pe bulevard și în parcarea stadionului, carnaval și o masă colegială în oraș.

Școala Generală nr. 6 „Ion Agârbiceanu” va organiza joi, la Casa de Cultură a Sindicatelor, cu începere de la ora 17.00, serbarea ” Bucuriile copilăriei”. Copiii au pregătit dansuri, cântece, poezii, piese de teatru, dar și multe alte surprize.

Activităţi ale Direcţiei Copilului

Copiii şi tinerii ocrotiţi în casele de tip familial, centrele de îngrijire de zi aflate în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba vor participa la acţiuni cu caracter cultural, artistic, distractiv şi sportiv organizate pentru a sărbători 1 Iunie.

Joi, 31 mai, copiii ocrotiţi în Casele de tip familial nr. 9, 10, 11, Centrul de primire în regim de urgenţă „Pinocchio” din Alba Iulia şi Casa de tip familial „Riţa Gărgăriţa” (parteneriat cu Asociaţia Asociaţia “Riţa Tiţa” Alba Iulia), vor viziona spectacolul „Hansel şi Gretel” de la Teatrul de Păpuşi „Prichindel”.

De ziua lor, copiii ocrotiţi în  Centrul „ Pro Familia” Teiuş (9 copii)  şi Casa de tip familial „Sfântul Ghelasie” Stremţ (15 copii), – centre de tip rezidenţial pentru care au fost încheiate parteneriate cu Organizaţia Caritas Alba Iulia – vor participa  la acţiunea „Lumea copiilor din Cetate”, din Spaţiile Ryma de pe Traseul Nordic al Cetăţii Alba Iulia. Organizatorii au pregătit pentru copii: momente de magie şi iluzionism, spectacol de muzică uşoară şi folk, teatru pentru copii, pictură pe ceramică, proiecţie de filme de animaţie şi multe alte surprize.

Copiii ocrotiţi în casele de tip familial aflate în parteneriat  cu parohiile ortodoxe din judeţ şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia vor participa, la cea de a VI-a ediţie a acţiunii „Ziua Copilului în Culori!”. Această manifestare este organizată de către Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, iar tema din acest an este „Copilărie – tărâm de poveste” şi vor fi implicaţi peste 500 de copii din judeţele Alba şi Mureş.

Activităţile dedicate Zilei Internaţionale a Copilului vor debuta pentru copiii ocrotiţi în cadrul Serviciilor Comunitare pentru Protecţia Copilului Blaj (Centrul de plasament de tip modular, Centrul de plasament de tip familial Mănărade, Casa de tip familial Blaj şi Casa de tip familial nr. 4), de joi 31 mai, cu începere de la ora 1200 , în incinta Centrului de plasament de tip modular.

În colaborare cu Centrul de zi Blaj (Convenţie de parteneriat cu Asociaţia pentru persoane vârstnice şi copii în dificultate ,,Familia 2004” Blaj şi în prezenţa colegilor de clasă, a cadrelor didactice ale copiilor de la Şcoala cu clasele I-VIII  „Petru Pavel Aron” Blaj, a foştilor asistenţi maternali profesionişti, a reprezentanţilor Primăriei Blaj, vor fi prezentate mai multe momente artistice pregătite de copiii ocrotiţi în aceste structuri rezidenţiale.

La iniţiativa Consiliului Copiilor de la CTF Blaj, sprijiniţi şi îndrumaţi de educatori, copii au format un Corul copiilor de la CP şi CTF Blaj, ce va interpreta cântece dedicate copilăriei, iar Corul fetelor de la CP Blaj şi-au intitulat momentul artistic, în care vor interpreta cântece populare, „Seamănă, dar nu răsare”. Copiii de la CTF Blaj au pregătit sceneta „O inspecţiune” de I. L. Caragiale, preşcolarii din cadrul CP Blaj au pregătit „Dansul răţuştelor”, iar şcolarii din  clasele I -IV vor prezenta jocul „Braşoveanca”. Nu lipsesc dansul modern, cântecele şi poeziile prezentate de copiii de la CPTF Mănărade, CTF Blaj, Centrul de zi şi  CP Blaj.

De asemenea, copiii vor participa  la concursul pe echipe „Bunele maniere pentru copii”, iar câştigătorii vor avea parte de premii frumoase.

Organizatorii, respectiv personalul din cadrul  Serviciilor Comunitare pentru Protecţia Copilului Blaj şi Consiliul Copiilor, pe lângă dansuri, jocuri şi concursuri sportive, au pregătită şi o surpriză: clovni Simi şi Giani care au fost invitaţi să îi binedispună pe toţi cei prezenţi.

Ziua Porţilor deschise la AJOFM Alba

Cu prilejul Zilei Internaţionale a copilului, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba desfăşoară activităţi dedicate copiilor/tinerilor (elevi aflaţi în ani terminali în scoli profesionale, licee), care să aibă drept scop popularizarea serviciilor specifice oferite de către agenţie, cu accent pe cele referitoare la orientare, consiliere, mediere, burse ale absolvenţilor etc.

Vineri, 1 iunie 2012, este Ziua Porţilor Deschise, când copiii pot vizita sediul instituţiei şi pot afla informaţii utile pentru dezvoltarea lor profesională.

Jandarmii împart cadouri la Casa de tip familial din Stremţ

Vineri, începând cu ora 10.00, jandarmii vor oferi cadouri copiilor instituţionalizaţi la Casa de tip Familial Stremţ. Acestea au fost achiziţionate prin contribuţia financiară benevolă a cadrelor Jandarmeriei Alba.

Despre Ziua Internaţională a Copilului

Ziua Copilului a fost menționată prima dată în anul 1925, la Geneva, la Conferința mondială pentru protejarea și bunăstarea copiilor. Un grup de 54 de țări au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. Prima țară care a sărbătorit această zi a fost Turcia, în anul 1920.

Aproximativ 30 de state sărbătoresc, în prezent, Ziua Copilului la data de 1 iunie. În alte zone ale lumii, însă, data diferă, în funcţie de cultură şi religie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax