Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tichete culturale şi pentru sport, lunar, pentru salariaţi. Proiectul a fost aprobat tacit de Senat

Publicat

Proiectul de act normativ înregistrat la Senat în vară, ce prevede că salariaţii ar urma să beneficieze lunar de tichete pentru sport și tichete culturale, a fost adoptat tacit de această Cameră. Va ajunge în atenţia deputaţilor.

Prin acest proiect, se reunesc practic într-o singură lege toate biletele de valoare pe care angajatorii pot să le acorde propriilor salariați. Astfel, pe lângă tichetele de masă, tichetele cadou, tichetele de creșă și voucherele de vacanță, ce există și în prezent, vor apărea tichetele pentru sport și tichetele culturale.

Tichetele pentru sport sunt bilete de valoare (300 lei) care se acordă angajaților lunar, exclusiv în vederea achitării contravalorii de bunuri și servicii destinate desfășurării de activități sportive, se precizează în proiect.

Se vor putea acorda pentru serviciile oferite de bazele sportive și centrele de fitness, serviciile oferite de unitățile medicale sau balneare pentru recuperarea capacității de muncă, dar și pentru achiziționarea de echipament sportiv.

Tichetele culturale vor avea o valoare lunară de maximum 150 de lei (sau de 300 de lei, dacă se vor acorda doar ocazional) și vor putea fi folosite la plata bunurilor și serviciilor culturale. Adică abonamente/bilete la spectacole, concerte, muzee, târguri, expoziții și parcuri tematice, precum și de cărți, manuale școlare, albume muzicale și filme.

Referitor la celelalte tichete, acestea vor rămâne în vigoare. Vor avea valoare maximă de 15 lei pe zi (acum, sunt tichete cu valori de 15,09 lei sau chiar mai mult) şi vor fi acordate în continuare, lunar, în funcție de numărul zilelor lucrătoare, pentru plata meselor sau achiziţionarea de produse alimentare.

Tichetele cadou, acordate ocazional, pot avea valoarea maximă de 300 de lei (faţă de maximum 50 de lei în prezent). Tichetele de creșă vor fi de maximum 450 de lei, faţă de 440 lei în prezent. Voucherele de vacanță vor fi echivalent de maximum șase salarii minime brute.

sursă: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax