Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Valoarea punctului de amendă pentru contravențiile rutiere a fost plafonată prin Ordonanță de Urgentă

Publicat

politie

Guvernul a stabilit miercuri prin Ordonanță de Urgență plafonarea valorii punctului amendă la contravențiile privind circulația pe drumurile publice. În condițiile în care nu lua această măsură amenzile pe care șoferii urmau să le plătească din ianuarie 2018 ar fi fost cuprinse între 380 și 19.000 lei.

De la începutul anului viitor, salariul minim pe economie ar trebui să crească la 1.900 de lei, o hotărâre de Guvern urmând să fie adoptată de Guvern în perioada următoare, odată cu proiectele bugetului de stat pe 2018.

Odată cu creșterea salariului minim pe economie ar fi urmat să crească însă și punctul-amendă: de la 145 lei la 190 de lei. Prin urmare, amenzile pe care le vor plăti șoferii ar fi trebuit să se încadreze, potrivit Codului rutier, în plaja 380 de lei – 19.000 de lei (ultima sumă este aferentă clasei a V-a de amenzi, de la 21 la 100 de puncte-amendă, și se aplică doar persoanelor juridice).

Guvernul a decis însă miercuri plafonarea valorii punctului de amendă la valoarea din prezent, de 145 de lei, după ce acum două săptămâni a făcut promisiuni în acest sens.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax