Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: S-a deschis Târgul de Crăciun la Cugir. 100 de elevi și profesori, premiați de primărie

Publicat

Iluminatul festiv de sărbători din orașul Cugir  a fost inaugurat , miercuri seară, de primarul Adrian Teban , eveniment care s-a desfășurat pe scena amplasată pe bulevardul central din oraș . Cugirenii au venit în număr mare ca să participe la momentul festiv, în ciuda vremii nefavorabile de afară.

La ora 17.30 , primarul Adrian Teban a aprins  luminițele din bradul de Crăciun amplasat în centrul orașului, alături de șase elevi care au obținut în decursul anului cele mai bune rezultate la învățătură și la olimpiadele școlare.

Odată ajunși al final cu numărătoarea inversă au apăsat butonul care aprins luminile în bradul înalt de 12 metri dar și al luminițelor care împodobesc în acest an orașul .

Momentul a fost întâmpinat de cugireni cu exclamații de bucurie, majoritatea din cei prezenți imortalizând momentul cu telefoanele mobile sau cu aparatele foto.

Ghirlande , figurine , șiruri și perdele luminoase , turțuri dinamici , un Moș Crăciun și sania lui cu cadouri , un om de zăpadă , au fost puse în funcțiune în zonă centrală a orașului .

Ca o noutate în acest an de sărbători , două sisteme vor proiecta luminițe multicolore pe Casa de Cultură a orașului Cugir și pe clădirea Primăriei din oraș .

În cadrul aceluiași eveniment au fost premiați și performerii orașului peste 100 de elevi și cadre didactice cu rezultate deosebite la învățătură și concursuri școlare .

Diplomele festive au fost oferite de către primarul orașului Cugir, Adrian Teban ajutat în acest demers de către directoarea Casei de Cultură Cugir, prof. Rodica Florea, și de către viceprimarul orașului Cugir, Călin Furdui .

Distracția a continuat cu un concert de colinde și cântece dedicate sărbătorilor de Crăciun alături de membrii Fanfarei de copii a Casei de Cultură Cugir , Vasile Palfi.

Momente de dans sportive au fost oferite de către componenții Clubului de Dans Sportiv „ProDance 2007 ” Cugir.

În jurul celor mici au fost prezenți și ajutoarele moșului: îngerași, spiriduși, elfi, personajele fiind interpretate de către artiștii Cercului de teatru din cadrul Casei de Cultură Cugir. Aceștia au împărțit celor mici dulciuri.

În aceeați seară , a fost deschis și Târgul de Crăciun , în cadrul căruia sunt amplasate șase căsuțe de lemn fiecare dintre ele prezentând la vânzare produse cât mai diversificate .

O parte din decorațiunile luminoase au fost păstrate din anii trecuți. Pe lângă acestea, administrația locală a mai achiziționat instalații de lumini în valoare de 25.000 de lei, printre care două sisteme ce vor proiecta luminițe multicolore pe Casa de Cultură și pe clădirea Primăriei.

Pentru programul „Colinde, Colinde”, Primăria a alocat 70.000 de lei. Alți 136.850 de lei au fost alocați pentru închirierea patinoarului, pe o perioadă de două luni, cu posibilitate de prelungire.

VEZI:  MESAJE de CRĂCIUN 2017. Urări de Sărbători pentru cei dragi. 150 de mesaje frumoase și felicitări haioase

 

SORIN GIURCĂ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax