Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Limită la dobânzile pentru creditele în lei, de 2,625% pe an. Proiect la Senat

Publicat

bani

Un proiect de lege depus la Senat prevede modificarea OG 13/2011 şi limitarea dobânzilor la creditele în lei, la 2,625% pe an.

Promovată iniţial ca modificare legislativă care să limiteze dobânzile penalizatoare, în special cele practicate de IFN, noua lege doreşte limitarea tuturor dobânzilor, din contractele de credit vechi şi noi, încheiate şi de IFN-uri şi de bănci, la nivelul dobânzii legale, plus 50%, adică 2,62%, după cum explică avocatul Gheorghe Piperea, cel care a contribuit la redactarea legii.

Comisia economică şi Comisia de buget ale Senatului au dat un raport favorabil propunerii legislative, potrivit Economica.net. Cum dobânda legală este dobânda de politică monetară, înseamnă că formula prin care se va calcula dobânda limitativă este următoarea: 1.75% + 50%*1.75%, adică 2.625% pe an.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax