Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Atenţionări de la Poliţia Română pentru instigatorii la proteste violente şi participanţi

Publicat

Poliția Română atenţionează participanţii la proteste. Numărul mare de mesaje care incită la violență și anarhie postate pe rețelele de socializare a dus la dosare penale pentru cei care scriu și chiar pentru cei care distribuie mesaje ale protestatarilor violenți. 

”Poliția Română face un apel către cetățenii care vor să participe la manifestări publice să își exercite dreptul la liberă exprimare fără violență și într-un mod civilizat. (…) În aceste zile, pe rețelele sociale, cetățenii sunt invitați să participe la o serie de manifestații publice. Înainte de a da curs invitației, recomandăm tuturor să fie atenți cu cine interacționează în mediul on-line, astfel încât să nu devină victime ale unor persoane rău intenționate”, anunță Poliția Română într-un comunicat.

”Astfel, dacă primiți mesaje de genul: ”Atacați secțiile de poliție și luați arme și muniții de acolo!”, ”Ca să faceți rost de oameni dispuși la violență, atacați închisorile, eliberați deținuții și înarmații!”, ” La furci și topoare tată, că nicio manifestare de-asta domnească nu a adus rezultate!”, ”Până nu intram peste ei în Parlament cu ce se prinde în mână și rupți în bătaie, atât ei cât și jandarmii, care apără hoții nu se rezolvă nimic!”, e bine să știți că acestea pot îmbrăca forma infracțiunii de instigare la tulburarea ordinii și liniștii publice”, precizează Poliția.

”În acest context, vă informăm că, la nivelul Poliției Române, sunt demarate cercetări, sub coordonarea unităților de parchet teritorial competente, față de persoane bănuite de săvârșirea infacțiunii de instigare la tulburarea ordinii și liniștii publice. Instigarea este o infracțiune prevăzută de articolul 368 din Codul Penal și este pedepsită de lege”, mai spun polițiștii.

Potrivit Realitatea TV, polițiștii au deschis până acum șapte dosare penale.

sursă: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax