Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Procesul dintre Berbeceanu și Tarnu, mutat la Judecătoria Alba Iulia din cauza nivelului daunelor solicitate

Publicat

Tribunalul Alba a admis excepţia necompetenţei materiale în cazul procesului civil dintre fostul șef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu și fostul șef al SRI, Ioan Tarnu, invocată de avocatul celui din urmă și a declinat soluționarea dosarului către Judecătoria Alba Iulia.

Inițial, Traian Berbeceanu l-a dat în judecată pe Ioan Tarnu la Tribunalul Alba, cerându-i daune de 150.000 de lei, pentru o serie de declarații pe care le-a făcut despre acesta într-o emisiune de televiziune. Avocatul lui Tarnu, Ioan Rus, a făcut însă aăel la o prevedere din noul cod de procedură civilă, potrivit căreia procesele în care sunt invocate pretenții financiare mai mici de 200.000 de lei sunt de competența Judecătoriei. Instanța a fost de acord și a trimis dosarul la Judecătoria Alba Iulia.

”Solutia pe scurt: Admite excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Alba invocată şi, în consecinţă: Declină competenţa de soluţionare a cererii formulată de reclamantul BERBECEANU TRAIAN în contradictoriu cu pârâtul TARNU IOAN, în favoarea Judecătoriei Alba Iulia. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică azi, 10 ianuarie 2018” se arată într-un document al Tribunalului.

Berbeceanu i-a cerut public lui Tarnu să-și retragă public declarațiile făcute într-o emisiune a Antenei 3 , în care a făcut acuzații legate modul în care fostul șef al BCCO Alba Iulia și-ar fi instrumentat dosarele. L-a somat chiar și prin executor judecătoresc, însă fostul șef al SRI a refuzat.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax