Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Atenţie ce postaţi pe Facebook. Dosare penale pentru instigări la proteste

Publicat

laptop calculator

A postat pe Facebook şi apoi s-a trezit cu polițiștii la ușă și cu o citație prin care este înștiințat că trebuie să dea declarații. Este “experienţa” unui tânăr din Timişoara.

Polițiștii au deschis două dosare penale cu privire la mai multe postări instigatoare pe Facebook, ca urmare a manifestațiilor antiguvernamentale din decembrie anul trecut, iar tânărul va fi audiat ca martor.

”Din câte am înțeles, este vorba despre postări pe Facebook (…). Sunt în calitate de martor, susțin valorile democratice, am organizat zici de proteste aici în Timișoara, legal, avizate de primărie, nu a fost niciun act de violență, incidente care să se fi întâmplat aici în Timișoara deci nu văd care ar fi problema de fapt”, a declarat Răzvan Codreanu, protestatar, pentru digi24.ro.

Potrivit IPJ TImiş, cercetările se efectuează pentru siguranța comunității și a persoanelor care participă la manifestații, ca urmare a postărilor pe rețelele de socializare a unor mesaje prin care cetățenii sunt îndemnați la săvârșirea unor acte de violență. Instigarea publică este o infracțiune prevăzută de articolul 368 din Codul Penal și este pedepsită de lege.

Liderii mișcărilor civice din Timișoara spun că deschiderea acestor dosare penale sunt încercări de intimidare ale protestatarilor.

Instigarea publică se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax