Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

InfoTrafic: Drumuri închise în Alba şi în ţară. Atenţionări de la Poliţie, vremea se înrăutăţeşte

Publicat

masina politie, iarna

Poliţiştii atenţionează şoferii să manifeste prudenţă la volan, în contextul condiţiilor meteo nefavorabile. Oamenii legii reamintesc drumurile închise pe perioada sezonului rece şi cum se circulă în ţară.

Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, Poliţia recomandă şoferilor să nu pornească la drum cu autovehiculul neechipat corespunzător, să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere, să nu bruscheze comenzile maşinii şi să utilizeze cu precădere frâna de motor.

Potrivit IGPR, pe tronsonul kilometric 193 – 212 (Medgidia – Murfatlar – Constanţa) al autostrăzii A2 Bucureşti – Constanţa şi pe autostrada A4 Ovidiu – Agigea, circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă (ninsoare, strat subţire de zăpadă frământată). Drumarii acţionau cu utilaje pentru curăţarea carosabilului.

Potrivit Centrului InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, pe DN7C (Transfăgărăşan) Curtea de Argeş – Baraj Vidraru, în zona localităţii Arefu (jud. Argeş), circulaţia rutieră a fost oprită, în jurul orei 11.00, pe ambele sensuri, din cauza căderilor masive de pietre de pe versant. Este vorba despre tronsonul deschis circulaţiei publice, nu de segmentul dintre Piscu Negru şi Bâlea Cascadă, pe care traficul rutier este întrerupt în sezonul rece. Circulaţia a fost reluată alternativ, în jurul orei 12.00

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri o informare de vreme nefavorabilă (intensificări ale vântului, precipitații predominant sub formă de ninsoare, răcire) pentru multe zone ale ţării.

Citeşte şi ATENȚIONARE METEO: Vânt puternic, precipitații sub formă de ninsoare și răcire, de vineri până duminică

Sunt şase drumuri naţionale cu circulaţia închisă, respectiv:

1. DN7C Transfăgărășan între Piscu Negru (judeţul Argeş) şi Bâlea Cascadă (judeţul Sibiu), pe tronsonul kilometric 104 – 131, în perioada 01.11.2017 – 30.06.2018, conform Regulamentului de Funcţionare nr. 524/2015;

2. DN67C Transalpina între Rânca (judeţul Gorj) și Şugag (judeţul Alba), între kilometrii 35 şi 79, în perioada 01.11.2017 – 31.05.2018, conform dispoziţiilor de închidere în perioadele de iarnă şi primăvară;

3. DN66A între Câmpu lui Neag (judeţul Hunedoara) și Cerna Sat (judeţul Gorj), pe tronsonul kilometric 47 – 88, până în data de 31.12.2018, din cauza alunecărilor de teren şi versanţi, căderilor de copaci sau cedărilor de terasament;

4. DN64 între Găneasa și Pleșoiu (judeţul Olt), între kilometrii 34 şi 41, începând cu data de 22.06.2017, din cauza degradărilor apărute la podul de la kilometrul 36, situat peste Valea Negrișoara;

5. DN1R între Poiana Horea (judeţul Cluj) şi Mătişeşti (judeţul Alba), pe tronsonul kilometric 58 – 62, în perioada de iarnă, din cauza nivelului scăzut de viabilitate;

6. DN17D între Rodna (județul Bistrița-Năsăud) și Cârlibaba (județul Suceava), între kilometrii 86 şi 104, în perioada de iarnă, din cauza nivelului scăzut de vizibilitate

Citeşte şi ACCIDENT mortal pe DN75, la Vârtop. Un fost angajat al Primăriei Abrud a murit, lovit de un ATV

Pentru o călătorie în siguranţă, în contextul avertizărilor meteorologice, Poliția Română vă recomandă:

Înainte de a pleca la drum, interesați-vă cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să îl parcurgeți și echipați-vă autovehiculul corespunzător!

În condiții dificile de trafic, circulați cu viteză redusă, păstrați distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în timp util şi nu vă angajați în depășiri riscante!

Pe timp de ploaie sau ninsoare, utilizați luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, şi pe cele de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen!

Evitați acţionarea bruscă a mecanismelor de direcţie și de frânare ale autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate!

Nu uitați că sunteți obligați să vă echipați autovehiculele cu anvelope de iarnă, atunci cănd circulați pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei!

Asigurați-vă că instalațiile de degivrare și dezaburire ale autovehiculului funcționează! Pe timpul deplasării, atât parbrizul cât și geamurile laterale ale autovehiculului trebuie menținute curate, pentru o mai bună vizibilitate!

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale!

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul şi nu blocaţi intersecţiile!

Pietoni, luați-vă toate măsuri de precauţie, pentru a fi siguri că sunteți observaţi în trafic de către şoferi! Circulați, pe cât posibil, doar pe trotuare, faceți traversarea străzii prin locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunteți siguri că intenţia de a traversa a fost observată de către şoferi!

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax