Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Autostrada Sebeș-Turda: RECEPȚIA lotului 4, programată JOI. Nu vă bucurați, nu se va da drumul circulației

Publicat

YouTube video

Recepţia lotului 4 al Autostrăzii A10 Sebeş-Turda, între Decea și Turda, în lungime de 16,3 km şi care se termină într-un nod spectaculos la Turda, unde intersectează A3 spre Gilău şi DN1, a fost stabilită pentru joi, 15 februarie, susțin reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

„Mâine (n.r. joi), 15 februarie 2018, este stabilită recepția lotului 4 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda. Nu vă bucurați, cel mai probabil nu se va da drumul la trafic. Deși tronsonul este practic finalizat și se poate circula pe autostradă în condiții de maximă siguranță, probabil că atitudinea oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va rămâne aceeași ca în cazul recepției proiectului vecin care este gata de la finalul lunii noiembrie 2017.

Disputelor dintre CNAIR și constructorul lotului 3 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda (Tirrena Scavi) li se vor adăuga, probabil, noi scuze, acuze, invenții și interpretări strâmbe ale contractului, proiectului tehnic și ale actelor normative (precum regulamentul de recepție), de data aceasta la adresa celor de la Porr, antreprenorul general al lotului 4.

Rezultatul? Șoferii își vor risca viața în continuare pe DN1, un drum îngust, aglomerat și periculos, deși alături vor avea două segmente de autostradă (perfect funcționale) cu o lungime totală de 28,75 km care conectează orașul Aiud de Autostrada A3 Gilău-Câmpia Turzii”, au transmis reprezentanții Asociației Pro Infrastructură, miercuri, pe pagina de Facebook.

CNAIR a făcut publice, marţi, noi imagini cu lucrări ce erau în desfăşurare pe lotul 4. Este vorba despre operaţiuni de execuție taluz, montare parapet, execuție șanturi, montare catadioptri.

Pe Lotul 4 (16,3 km, de la nodul Decea până la intrarea în autostradă în zona Turda; km 53+700 – km 70+000), stadiul lucrărilor la începutul acestui an era la 94%. Pe acest tronson, constructor este PORR Construct SRL/PORR Bau GMBH, cu contract de 470.004.894,83 lei (fără TVA), semnat în 16 aprilie 2014. Pe acest lot se va face joncţiunea între A10 şi Autostrada Transilvania (A3). Termenul actualizat de finalizare a lucrărilor este luna mai 2018.

Citeşte şi FOTO Lotul 4 al Autostrăzii Sebeș-Turda. Situația lucrărilor, la jumătatea lunii ianuarie

Reamintim că recepţia lucrărilor pe lotul 3, între Aiud şi Decea a fost amânată de două ori, CNAIR invocând neconformităţi pe tronsonul finalizat de Tirrena Scavi. Astfel, este posibil ca şi pentru lotul 4 să fie amânată inaugurarea.

Citeşte şi Procesul de recepţie pe lotul 3 al autostrăzii Sebeş – Turda, SUSPENDAT de CNAIR. Problemele constatate

surse foto: Facebook (Asociaţia Pro Infrastructură, CNAIR)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax