Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ajutorul social va putea fi cumulat cu veniturile obţinute din munca de zilier. Proiect la Camera Deputaţilor

Publicat

bani

Un proiect de lege aflat în dezbateri la Camera Deputaţilor prevede posibilitatea ca venitul minim garantat să fie cumulat cu banii obţinuţi din munca de zilier.

Potrivit legislaţiei în vigoare, persoanele care beneficiază de ajutor social nu pot cumula nici un alt gen de venit, plata ajutorului fiind suspendată în momentul în care se obțin venituri din alte părți.

“În situația în care persoanele beneficiare ale unui ajutor social sub forma venitului minim garantat optează pentru munca sezonieră reglementată de Legea nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri, venitul minim garantat sub forma ajutorului social se cumulează cu veniturile obținute din munca de zilier”, prevede proiectul, ce a fost respins de Senat, dar, dacă va fi aprobat la Camera Deputaţilor, poate deveni lege.

Inițiatorii motivează că muncitorii care ar putea lucra temporar, ca zilieri, se feresc de venituri astfel obținute, pentru a nu pierde ajutorul social de care beneficiază familia.

sursă: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax