Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ioan Dîrzu, deputat PSD de Alba: „România are în continuare cea mai mică masă salarială din UE”

Publicat

Ioan Dirzu, deputat PSD de Alba

Datele Eurostat arată că angajatorii români au plătit în 2017 salarii de 67 de  miliarde de euro, reprezentând 37% din PIB. Masa salarială a crescut cu 10 miliarde de euro anul trecut, dar ca pondere în PIB este abia la nivelul din 2010, precizează deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu.

“Toate măsurile adoptate în baza programului de guvernare au fost profesionist planificate și aplicate, în temeiul cunoașterii profunde a realității și mecanismelor economice. Românii aveau nevoie de majorarea salariului minim, de majorările prevăzute de noua lege a salarizării unitare, de reducerea impozitului pe salariu, pentru a recupera decalajul faţă de celelalte ţări ale Uniunii Europene şi pentru a fi oprit exodul forţei de muncă.

Datele Eurostat confirmă creşterea economică impresionantă a României care a condus la majorarea PIB-ului cu peste 20 de miliarde de euro, fapt care a permis/determinat și creșterea masei salariale cu 10 miliarde de euro. Altfel spus, creşterea economică s-a dus direct și s-a simțit în buzunarele românilor.

Procesul creșterii veniturilor salariale va continua în mod accentuat şi în acest an, chiar dacă unii privați sunt enervați de faptul că, la stat, încep să fie salarii mai mari, salarii pe care ei nu vor să le acorde angajaților din mediul privat.

De la 1 ianuarie, salariul minim brut a crescut la 1.900 de lei, iar la 1 martie au fost operate majorări semnificative pentru salariile din învăţământ şi din sănătate.

Programul de guvernare al coaliției PSD-ALDE vizează, prin politica de creștere a veniturilor românilor, inclusiv recuperarea decalajului față de salariile din UE. Un document fundamental în acest sens este Legea salarizării unice care prevede creşterea salariului minim după un calendar bine stabilit, care va trebui respectat şi după 2020, indiferent cine va fi la guvernare.

Am stat 29 de ani în minciuna perpetuă în care ni se spunea că e normal să avem salarii mai mici decât restul europenilor. Traian Băsescu, în 2011, chiar îi invita pe medici să plece din țară dacă nu le convin salariile. Astfel de comportament politic trebuie blocat din fașă, comportamet moștenit acum de PNL (PDL).

Faptul că România are în continuare una dintre cele mai mici mase salariale din rândul statelor Uniunii Europene infirmă o temă predilectă de propagandă a opoziției de dreapta, potrivit căreia investitorii vor ocoli sau vor pleca din România din cauza creşterilor salariale. Dovadă stau atât cifrele care arată că în 2017, companiile străine au avut unele dintre cele mai mari profituri cât și realitatea că numărul companiilor străine nou înființate a fost mai mare cu 16%, în ian. 2018 față de ian. 2017.

În plus, atâta vreme cât salariile rămân mici, economia nu se poate ridica, iar un alt efect este plecarea tinerilor din ţară. Majorarea salariilor asigură îndeplinirea a trei mari obiective din programul de guvernare – creşterea numărului de români din clasa de mijloc, păstrarea tinerilor valoroși în România şi revenirea lângă familie şi copii a celor plecaţi la muncă în străinătate”, consideră deputatul Ioan Dîrzu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. je

    marți, 13.03.2018 at 13:12

    Romanii au nevoie cu adevarat, doar de maxim 200 de parlamentari fara imunitate, fara salarii umflate, fara pensii speciale, fara interese proprii care reprezinta intradevar interesul cetateanului si fara o gramada de partide politice care nu urmaresc decat sa ajunga la putere sa poata fura linistiti ei si apropiatii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax