Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vlad Voiculescu: „Vă rog, nu mai dați șpagă în spitale! Este dezonorant pentru orice om și pentru medic”

Publicat

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, îi îndeamnă pe români să nu mai dea șpagă în spitale și, dacă li se cere, să sune la numărul 0800.806.806, hotline anticorupție în spitale, lansat în 2016, în timpul mandatului său. „Astfel de practici, inumane și discriminatorii față de cei mai vulnerabili oameni, trebuie să înceteze odată cu creșterile veniturilor în sistemul sanitar”, a declarat, pentru RFI, Vlad Voiculescu.

„Dincolo de bulibășelile doamnei Olguța și ale PSD, și după protesele medicilor, o să se ajungă la o creștere semnificativă a veniturilor din spitale. În aceste condiții, fiecare om ar trebui să știe că dacă i se solicită un plic, asta este un lucru ilegal. Mulți oameni nu-și permit să plătească acești bani. Tocmai la acei oameni ar trebui să ne gândim când nouă ni se cer acei bani. Este dezonorant pentru orice om și, de asemenea, pentru medic”, a spus fostul ministru al Sănătății.

Vlad Voiculescu este de părere că felul în care arată și funcționează astăzi sistemul sanitar este și rezultatul corupției din sistem, al cărei simbol este „plicul”.

Curțile spitalelor, parcări pentru mașini scumpe

„Sunt medici care nu trăiesc decât din acești bani negri. Sunt medici care nu se uită în contul de salariu cu lunile și cu anii. Sunt medici care câștigă 5000-10000 de euro pe lună. Ei bine, acești medici nu vor renunța de bunăvoie la șpagă, la venituri imense. Dacă ne uităm în curțile spitalelor, vom vedea mașini de zeci de mii de euro, care nu pot fi niciodată justificate prin salarii plătite de la stat. Lucrurile astea trebuie să înceteze, medicii trebuie plătiți bine, trebuie să fi bine motivați, dar șpaga, adică abuzul de putere, din partea unui medic, asistente sau chiar infirmiere asupra unui pacient, a unui om vulnerabil, acestea trebuie să înceteze”, a declarat pentru RFI, Vlad Voiculescu.

Sursă: rfi.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 21.03.2018 at 16:49

    Mai nea Voiculescule, esti un tip prea fin si destept incat sa-i tratezi pe doctori ca pe propria persoana. Du-te la alimentara si cere ceva fara bani. Ti se da ? NU. Astai doctorul, vanzatorul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax