Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Extinderea cimitirului din Alba Iulia și reglementarea unei zone de servicii, în consultare publică

Publicat

extindere cimitir alba iulia

Primăria Alba Iulia a publicat recent, în consultare publică, documentația privind Planul Urbanistic Zonal (PUZ) „Extindere cimitir municipal și reglementare zonă servicii”. Se propune extinderea cimitirului municipal pe o suprafață de 1.900 mp, ceea ce ar prelungi activitatea acestuia pe o perioadă de 8-10 ani. De asemenea, se prevede reglementarea unei zone de servicii, respectiv un spațiu multifuncțional compus din: sală evenimente, spații auxiliare aferente, birouri administrative, comerț specific; precum și suplimentarea numărului de parcaje.

Având în vedere prevederile Ordinului nr. 2701 din 30.12.2010 și a regulamentului local privind implicarea publicului în elaborarea și revizuirea planurilor de amenajare a teritoriului și de urbanism în municipiul Alba Iulia, aprobat prin HCL nr. 28/02.2011, reprezentanții Primăriei Alba Iulia au făcut cunoscută demararea etapei premergătoare de informare și consultare a publicului privind extinderea cimitirului municipal și reglementarea unei zone de servicii aferentă acestuia.

Spațiul propus pentru reglementarea funcțională, pentru care se propune studiul, este situat în intravilan, Bulevardul Încoronării, pe un teren aflat parțial în proprietatea Municipiului Alba Iulia, aparținând domeniului public, parțial în proprietate privată.

Se propun două obiective:

1. Extindere cimitir municipal Alba Iulia pe o suprafață de 1900 mp situată în zona de vest a cimitirului actual.

Necesitatea extinderii cimitirului rezultă din faptul că suprafața existentă în prezent este insuficientă pentru inhumare, ceea ce ar determina închiderea cimitirului actual.

Extinderea propusă ar prelungi activitatea cimitirului pe o perioadă de 8-10 ani, cu costuri mai mici decât înființarea unui alt cimitir municipal într-o nouă locație.

2. Zonă servicii pentru cimitirul municipal, propusă spre reglementare pe suprafață de 3263 mp, situată între b-dul Încoronării și strada Take Ionescu.

Necesitatea reglementării unei zone de servicii este urmare a solicitării scrise a administratorului cimitirului, întocmită în baza unui tabel de semnături a unui număr mare de cetățeni care semnalează un număr insuficient de parcări în zonă și lipsa unei săli de pomeni cu destinație specifică.

Se justifică astfel oportunitatea realizării unui spațiu multifuncțional compus din: sală evenimente, spații auxiliare aferente, birouri administrative, comerț specific; precum și suplimentarea numărului de parcaje.

Persoanele interesate pot să își prezinte opiniile și propunerile în perioada 12 aprilie 2018–12 mai 2018, pe site-ul Primăriei municipiului Alba Iulia sau direct la sediul instituției la camera 8, situat pe Calea Moților, nr. 5A, Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax