Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Un nou protest la Alba Iulia. Angajații din sistemul sanitar cer ridicarea plafonului de 30%

Publicat

Protestele angajaților din sistemul sanitar continuă și marți la Alba Iulia. Zeci de angajați de la Spitalul Județean Alba dar și de la alte spitale din Alba s-au adunat în fața Prefecturii Alba începând cu ora 11.00.  Aceștia cer în continuare ridicarea plafonului de 30% pentru sporuri.

La Alba Iulia continuă protestele împotriva măsurilor luate de Guvern în urmă cu o săptămână când s-a aprobat  regulamentul cadru al sporurilor acordate angajaţilor din sistemul sanitar, care stabileşte procente diferenţiate în funcţie de condiţiile fiecărui loc de muncă, în condiţiile în care Legea 153/2017 prevede un nivel maxim al sporurilor acordate în sistemul sanitar şi de asistenţă socială la 30% din suma salarilor de bază la nivelul ordonatorilor principali de credite. Ca urmare a deciziei Guvernului, acest nivel poate ajunge şi până la 85%.

La protest participă angajați, personal auxiliar și infirmiere de la secțiile UPU, ATI, infecțioase, cardiologie. Aceștia spun că noul regulament le scade veniturile cu 633 de lei și ajunge o infirmieră, de la salariul de 2.700 de lei pe lună la 2.088 lei net.

Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel a fost din nou prezent la protest și a încercat să le explice oamenilor că măsura este luată la nivel de Guvern și instituția pe care o reprezintă nu poate să facă ceva în acest sens.

„Noi nu avem ce face, așa e legea. Dacă se schimbă putem vota, dar acum nu avem ce face” spune Ion Dumitrel.

„Cererile pentru care protestăm sunt ridicarea plafonului de 30% ca să ne putem încadra cu creșterile în Legea salarizării. Creșterile au fost doar pentru medici și asistenți medicali. Pierderile sunt pentru colegii noștrii, infirmieri, îngrijitori, brancardieri, personal TESA, biochimiști, chimiști, care pierd între 200 și 1.200 de lei. Datorită acelui plafon de 30% sunt diferențe de sporuri între un spital universitar, mare, și spitalele mici, orășenești”, au transmis reprezentanții protestatarilor la protestul de luni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 18.04.2018 at 11:34

    Normal, cand au vazut ce salarii iau trantorii de la primarie, le-au sarit mustarul. Si bine fac !

  2. petrum

    miercuri, 18.04.2018 at 22:08

    Super, când le-a tăiat Băsescu salariul n-au ieşit in stradă!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax