Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

AVARIE la o staţie de clorinare din Alba Iulia. Clor gazos degajat accidental în atmosferă

Publicat

pompieri

Un incident s-a petrecut marţi, în jurul amiezii, la o staţie de clorinare aparţinând Apa CTTA, pe strada Grigore Vieru. Potrivit ISU Alba, a fost eliminat accidental clor dintr-o butelie a instalaţiei de clorinare. Nu au fost persoane rănite.

Echipajul ISU ajuns la faţa locului a asigurat intervenţia pentru închiderea robinetului buteliei şi eliminarea pericolului imediat.

APA CTTA SA precizat că „s-a defectat o conductă pe fluxul de clor gazos, ceea ce a dus la degajarea a circa 5-10 kg de clor gazos în atmosferă. S-a intervenit de urgenţă în remedierea acestei defecţiuni, fiind informat şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba, cât şi Garda de Mediu Alba”.

Clorinarea se utilizează pentru dezinfecţia apei, un proces de distrugere sau neutralizare a bacteriilor şi viruşilor din apă.

Clorul elementar, la concentrații ridicate, este extrem de periculos și de toxic pentru toate organismele vii. Clorul este un agent oxidant puternic, fiind utilizat în procesele de albire și dezinfectare. În stratul superior al atmosferei, moleculele care conțin clor au fost implicate în distrugerea stratului de ozon.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax