Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Elevi şi profesori din Alba, la Palatul Parlamentului. Festivitatea de premiere a „Şcolilor Europene”

Publicat

Elevi, profesori şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba au participat, joi, la festivităţile de decernare a titlului „Şcoala Europeană”, la Palatul Parlamentului din Bucureşti. Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia a obținut, pentru a patra oară consecutiv, acest titlu, în cadrul competiției organizate de minister.

În cadrul evenimentului, reprezentanţi ai Liceului de Arte “Regina Maria” din Alba Iulia a susţinut un moment artistic, transmite inspectorul şcolar general Marcela Dărămuş, prezentă la eveniment.

De asemenea, la festivitate a participat şi Daniel Fonoage, purtătorul de cuvânt IŞJ Alba, care a susţinut un discurs despre importanţa Anului Centenar şi a Marii Uniri de la Alba Iulia.

“Avem cu toţii uriaşa misiune să ducem mai departe în timp conştiinţa unităţii de neam a românilor şi sentimentul că aparţinem unui popor glorios, crescut cu mentalitatea de învingător a vrednicilor noştri înaintaşi. Acestea sunt valorile pentru care s-au jertfit de-a lungul istoriei milioane de români şi în spiritul cărora avem datoria să ne creştem copiii. (…) Înainte de a fi europeni, suntem români şi iubim România, iar bucuria şi mândria de a fi români să strălucească pe chipurile noastre precum soarele de pe cer, pentru că am primit moştenire această ţară mândră şi liberă şi tot astfel avem obligaţia să o lăsăm mai departe urmaşilor noştri”, a spus Daniel Fonoage.

În cadrul competiției „Școală europeană” – ediția 2018, din județul Alba și-a depus candidatura Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. În urma evaluării desfășurate în perioada 23-27 aprilie, la Botoșani, candidatura Colegiului Național Militar din Alba Iulia a fost desemnată câștigătoare, alături de alte unităţi de învăţământ din ţară.

În concurs au fost înscrise 112 școli din țară, iar în urma evaluării, 61 dintre acestea au câștigat titlul de „Școală europeană”. Instituția de învățământ din Alba Iulia s-a clasat pe locul 40, cu un punctaj total de 154 de puncte.

Fiecare unitate de învăţământ, inclusiv Colegiul Naţional Militar din Alba Iulia, a primit certificatul „Şcoală Europeană – 2018″ şi un premiu în valoare de 5.000 lei care va fi utilizat pentru dotări. Decizia privind bunurile care vor fi achiziţionate aparţine conducerii fiecărei unităţi de învățământ. MEN va repartiza sumele către inspectoratele școlare judeţene/Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucureşti, acestea urmând să le transfere unităţilor de învăţământ.

Din comisia națională de evaluare au făcut parte inspectorii de proiecte educaționale din țară, iar criteriile de evaluare au ținut cont de rezultatele obținute de elevi în ultimii 3 ani la olimpiade, concursuri și la examenele de bacalaureat și de implicarea instituției în proiecte europene, simpozioane, parteneriate naționale și internaționale.

Titlul de „Școală europeană” este valabil pentru o perioadă de 3 ani, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia obținând pentru a patra oară consecutiv acest titlu, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Alba.

Lansată în 2004 ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană, Competiţia pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană” este recunoscută de instituțiile europene ca un bun exemplu de susținere și valorizare a parteneriatelor școlare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale.

Certificarea școlilor cu titlul „Școală Europeană” le conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile pe care le fac pentru menținerea titlului obținut, determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax