Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Situație GRAVĂ la alegerile din Diaspora. Autocolantul pentru votul prin corespondenţă se poate dezlipi și lipi la loc

Publicat

Daniel Ursache, din Târgu Neamţ, un român stabilit la Londra, a ales să voteze prin corespondență la alegerile prezidențiale. El a postat un video în care dezlipeşte autocolantul cu menţiunea „Votat” din caseta în care este înscris numele candidatului USR – PLUS.

Autocolantul a rămas în perfectă stare. Apoi, l-a lipit în caseta în care este înscris numele candidatului PNL şi îl dezlipeşte şi de această dată, fără ca stickerul sau buletinul de vot să fie deteriorate în vreun fel.

Conform art. 14 alin. 5 din Legea nr. 288/2015 privind votul prin corespondenţă, plicurile exterioare sigilate trebuie expediate cu suficient timp înaintea datei votării, pentru a asigura livrarea acestora până cu 3 zile înaintea datei votării, inclusiv, la sediul biroului electoral pentru votul prin corespondenţă.

Situația semnalată este foarte gravă pentru că ar putea duce la falsificarea votului și implicit a alegerilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax