Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Codul penal al Imperiului Habsburgic, exponatul Lunii Martie la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

Publicat

Muzeul Național al Unirii Alba Iulia prezintă vineri exponatul lunii martie, la 235 de ani de la execuția lui Horea și Cloșca, la Alba Iulia. Este vorba despre Constitutio Criminalis Theresiana, Codul penal al Imperiului Habsburgic.

Documentul a apărut în în anul 1769, dar era încă în uz (deși unele articole/prevederi fuseseră eliminate) la vremea Răscoalei lui Horea, Cloșca și Crișan (1784-1785).

Deși Constituția Criminală Tereziană a fost considerată de mulți ca fiind vetustă încă de la apariția ei, în același timp ea este considerată un instrument modern, standardizând pedepsele, transmit reprezentanții muzeului.

Evenimentul va avea loc vineri, 28 februarie, când se împlinesc exact 235 de ani de la execuția liderilor răscoalei, Horea și Cloșca, la Alba Iulia, în locul numit „La spânzurătoare”, pe direcție sudică față de Cetatea Alba Carolina.

Manifestarea se va desfășura la muzeul albaiulian, de la ora 11.00 și este organizată de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax