Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Slujba de Înviere, fără lumină sfântă de la Ierusalim. Mesajul Bisericii Ortodoxe pentru credincioși

Publicat

slujba inviere alba iulia 2019

Slujba de Înviere se va oficia anul acesta, cel mai probabil fără enoriași. Ceremonia care strângea an de an, mii de credincioși la Catedrala din Alba Iulia va fi transmisă live, asftel că enoriașii vor putea asculta și vedea slujba de acasă.

Biserica ortodoxă îi sfătuiește pe credincioși să stea acasă, iar la miezul nopții să iasă afară în curte, sau pe balcon cu o lumânare aprinsă.

De asemenea, lumina de la Ierusalim nu va ajuge anul acesta în România. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române citat, de ProTV a declarat că: ”De la Ierusalim este exclus anul acesta să mai fie adusă lumina. Lumina este la fel de sfântă și atunci când e aprinsă din candela de pe un altar, din ultimul cătun”.

”Chiar daca lumina sfântă nu vine anul acesta, putem aprinde lumina, în primul rând în sufletul nostru. Și să o păstrăm acolo, alături de speranță, întotdeauna”, au mai transmis reprezentanții Patriarhiei Române.

Momentan, potrivit ordonanței militare din 22 martie, ”se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult, de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online.

CITEȘTE ȘI: Slujba de Înviere de la Catedrala din Alba Iulia, transmisă online, dacă nu apar schimbări la ordonanța militară

Se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane, cât și împărtășirea credincioșilor bolnavi la domiciliul acestora”, se prevede în documentul citat.

Reprezentanții Arhiepiscopiei din Alba Iulia au declarat, pentru Alba24.ro, că se respectă măsurile impuse de autorități și dacă nu vor exista modificări la ordonanța emisă, slujba de la Catedrala din Cetatea Alba Carolina va fi transmisă live.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax