Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

CALENDAR ADMITERE licee în ALBA 2020 – învățământ profesional și dual. Locuri disponibile pentru candidați

Publicat

sala clasa scoala profesionala germana alba iulia

Inspectoratul Școlar Județean Alba a publicat Ghidul candidatului la admitere liceu 2020, cu date despre locurile disponibile și metodologia pentru acest an. Înscrierile încep din 29 iunie.

Vă prezentăm în continuare calendarul admiterii, metodologia și oferta educațională pentru învățământul profesional și dual.

Alte detalii despre admiterea în liceele din Alba: ADMITERE LICEU 2020: GHIDUL candidatului în ALBA. Numărul de locuri pe specializări și ultimele medii de intrare de anul trecut

În perioada 2 -12 iunie, la nivelul fiecărei unități de învățământ care are ofertă educațională pentru învățământul profesional / dual în anul școlar 2020-2021 se desfășoară online acțiunea „Săptămâna meseriilor”.

Acțiunea constă în afișarea pe site-ul unităților de învățământ a unei secțiuni dedicate promovării învățământului profesional și tehnic, a meseriilor și a ofertei de școlarizare și va fi realizată în parteneriat cu operatorii economici, fiind evidențiate modele de succes, exemple de bună practică, experiențe relevante ale parteneriatului școală – operator economic.

Fiecare unitate de învățământ care, în anul școlar 2019-2020, școlarizează elevi în clasa a VIII-a învățământ gimnazial va desfășura sesiuni de orientare și consiliere cu elevii de clasa a VIII-a, folosind, în principal, mijloace electronice de comunicare (telefon, e-mail, videoconferință on-line etc). Sesiunile vor urmări pregătirea înscrierii elevilor în învățământul profesional de stat și în învățământul dual, cu accent pe conștientizarea cerințelor pieței muncii și a oportunităților pentru carieră și pe continuare a pregătirii prin învățământul profesional de stat, cu evidențierea oportunităților oferite de învățământul dual, potrivit ministerului.

Vor fi sesiuni de instruire cu elevii de clasa a VIII-a și părinții acestora, organizate la toate unitățile de învățământ gimnazial sau prin mijloace electronice de comunicare (telefon, e-mail, videoconferință on-line etc.), pentru prezentarea metodologiei și a calendarului admiterii, a procedurilor de admitere și a planului de școlarizare la învățământul profesional de stat, inclusiv în învățământul dual, și a modului de completare a opțiunilor din Fișa de înscriere în învățământul profesional de stat, respectiv în Fișa de opțiuni pentru învățământul dual.

În județele care au plan de școlarizare în învățământul dual se prezintă, în mod obligatoriu, și aspectele specifice privind învățământul dual.

În 17 iunie, fiecare unitate de învățământ gimnazial transmite către comisia de admitere județeană/a municipiului București baza de date cu mediile generale de absolvire ale absolvenților clasei a VIII-a, precum și lista elevilor corigenți, repetenți, cu situația neîncheiată sau exmatriculați, prin completarea acestor informații în aplicația informatică centralizată.

În 18 iunie, se transmite de către comisiile de admitere județene/a municipiului București, către Comisia națională de admitere, baza de date cu mediile generale de absolvire ale absolvenților clasei a VIII-a, prin confirmarea finalizării operațiunilor specifice completării acestor date în aplicația informatică centralizată.

La aceeași dată va fi proba de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, în situațiile în care oferta educațională aprobată cuprinde clase cu predare în limbile minorităților naționale sau clase cu predare în regim bilingv a unei limbi moderne − pentru candidații interesați de înscrierea la unitățile de învățământ/ clasele cu predare în limbile minorităților naționale, care nu au studiat în gimnaziu în limba maternă respectivă (calendar și organizare comune pentru înscrierea în învățământul liceal, profesional de stat și dual).

Înscrierea candidaților pentru probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și transmiterea/completarea anexelor fișelor de înscriere, cu respectarea acelorași prevederi stabilite pentru învățământul liceal se face în perioada 2-5 iunie. Documentele necesare pentru recunoașterea și echivalarea rezultatelor obținute la examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine cu proba de verificare a cunoștințelor de limbă modernă pentru admiterea în clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulație internațională pot fi depuse/transmise la unitatea de învățământ de proveniență până la data de 10 iunie 2020.

În perioada 9 – 12 iunie se face echivalarea probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, cu respectarea acelorași prevederi stabilite pentru învățământul liceal, iar rezultatele vor fi comunicate în 12 iunie. În 15 iunie, comisia de admitere județeană/a municipiului București trimite listele cu rezultatele finale la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă, prin completarea acestora în aplicația informatică centralizată. În 19- 23 iunie 2020, se ridică/transmit anexele fișelor de înscriere de la unitățile la care candidații au susținut probele de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, iar în 25 iunie se depun / transmit anexele fișelor de înscriere ale candidaților care au participat la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă maternă la unitățile de învățământ de proveniență.

OFERTA EDUCAȚIONALĂ în ALBA pentru învățământul profesional și dual – locuri în licee:

ALBA IULIA

Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia – învățământ profesional de stat

Domeniul/Calificarea/Nr. clase/ nr. locuri/ Cod / Operator economic cu contract încheiat pentru practica elevilor

Turism și alimentatie /Bucătar /0,5 /14 locuri /601 / Cetatea Apuseni SA, Matias Grup SRL, Florea Grup SRL – Hotel Transilvania Parc SA, Magic Nord Star SRL (Pensiunea Steaua Nordului)

Turism şi alimentaţie / Ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie /0,5 /14 /599 / Cetatea Apuseni SA, Magic Nord Star SRL (Pensiunea Steaua Nordului), Parc SA, Florea Grup SRL – Hotel Transilvania, Matias Grup SRL

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax