Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Un pod a fost distrus de inundații în Apuseni. Circulația între DN 75 și satul Galbena, ÎNCHISĂ

Publicat

Circulația pe drumul DC 201, care face legătura între DN 75 și satul Galbena, din comuna Arieșeni este închisă din cauza unui pod care a fost distrus de precipitațiile abundente ce au condus la inundații și ieșiri din matcă ale apelor din zonă. 

Potrivit IPJ Alba, podul în cauză care este situat la aproximativ 300 de metri de DN 75 a fost afectat în așa fel încât circulația a fost întreruptă.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Inundații în Munții Apuseni, pe raza comunei Arieșeni. În zona este în vigoare o alertă hidrologică

Reaminim că marți, 18 mai, debitul Arieșului a crescut brusc, a ieșit din matcă în mai multe locuri și a măturat toată zona din aval.

Potrivit ISU Alba, ”din ordinul  Inspectorului Șef al ISU Alba au fost trimise în comuna Scărișoara și comuna Arieseni echipaje gata sa intervină în caz de nevoie.

De asemenea la nivelul ISU Alba a fost alertată Grupa Operativă și a fost prealertat personalul operativ pentru a fi gata să intervină la nevoie.

La fața locului, pentru monitorizarea situație și dispunerea eventualelor măsuri se deplasează și subprefectul judeţului Alba, dl. Vincze Andras cu reprezentanți ai Instituției Prefectului.

În continuare situația este gestionată la nivelul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgenţă.

În functie de evoluția situației vom reveni cu informații suplimentare.

Pana în acest moment a fost afectat un pod cu deschiderea de 4m, pe DC255E care face legătura între Arieșeni și satul Galbena.

De asemenea, reamintim faptul că până în mâine la ora 24:00 ne aflăm sub incidența avertizării hidrologice COD PORTOCALIU pe râul Arieș și atenționare hidrologică COD GALBEN pe afluenții râului Mureș aval confluență cu Târnave.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax